9. feb, 2020

Det ble Liza

Endelig skulle min landsdel kjempe for å få sin låt med i finalen neste helg.

Dette var den del-finalen med størst variasjon og egentlig kunne vel alle fire på en god dag ta seg til finalen.

Men, bare en kunne komme dit og det ble en spennende sending før vinneren ble ropt opp.

Duell 1

Jenny Jensen

Det er ikke MGP 1920 selv om det høres litt ut som det. Dette til tross, større sjarmbombe enn fru Jensen skal man altså lete lenge etter. Her kan man si at man har med å gjøre en dame som har tilbrakt flere år på scenen til sammen. Vokal stødig og ikke helt borte vekk på dansetrinnene heller gitt. Slikt må man bare bli i godt humør av og dette ble en kul start på kvelden.

Terningkast 4

Elin & The Woods

Sjelden har vi vel vært nærmere naturen i MGP enn i denne låten. Og for en natur-time det le. Vi dras inn i et skoglandskap med en skogsfe som inviterer oss med på sin sværiske reise. Dette er beroligende og kjempesterkt på samme tid. Denne gangen holdt det vokalt også, så alt i alt, det blir sjelden mer storslagent enn dette etter min mening.

Terningkast 6

Ingen tvil hvem jeg ville ha videre og heldigvis var det norske folket enig med meg.

Duell 2

Kevin Boine

Nord-norsk fest-kultur med futt i skal en ikke kimse av. Litt synd at det starter med en vokal nesestyver, heldigvis blir karen etter hvert varm i stemme og tar seg opp i det vokale. Men, å komme skjevt ut i hoppen gir sjelden seier. Her mangler det også den sjarmen en slik låt nesten må ha hvis man skal ønske å stemme på dette. Synd, låten er nemlig irriterende fengende.

Terningkast 3

Liza Vassilieva

Kveldens mest ukjente artist, det er alltid spennende med slike og derfor superkult når artisten innfrir så til de grader. Eventuell mistro mot vokale kapasitet ble fjernet ganske fort, og damen hadde også såpass mange dansetrinn at dette ble imponerende. Må pirke litt og da må det bare påpekes at hun fremstår som litt sjarmløs, så litt mer flørting i kamera forventes og forhåpes.

Terningkast 5

Nok en gang en klar favoritt for meg og Norge var enig nok en gang.

Så skulle den siste av årets 25 låter slippe ut av sekken, og det var en rasekatt av dimensjoner som kom ut. Lekre klær er ett av varemerkene til Tone Damli, å velge en låt som passer til henne er ett annet. Nydelig låt som også vil stå frem neste helg.

Gullduellen

Elin & The Woods – fortsatt emn nydelig låt, men synes vel kanskje at det ekstra lille løftet man kunne forventet mår en finaleplass er innen rekkevidde ikke kommer. Lysmessig ble denne fremføringen i det mørkeste laget, litt kjekt å se artistene som synger. Låten tok liksom kvelden litt for tidlig.

Liza Vassilieva – Her derimot ble det faktisk en stigning i programmet. Her le det lurt inn litt sjarme til tider og mer fokus inn i kamera. Og det er faktisk ikke så mye som skal til for at slikt skal bli bra. Superbra vokal og det som har bestemt seg for å stemme på en partylåt neste helg har fått seg en aldri så liten utfordring.

Fortsatt hadde jeg vel Elin & The Woods en liten hårsbredd foran, men jeg ble absolutt ikke sur over at det ikke gikk slik. Og vet dere hva, Lisa selv hadde såpass lite tro på egne finalesjanser at hun hadde booket seg inn på å delta på en konsert i Båtsfjord neste lørdag. Jeg er ganske sikker på at båtsfjordingene ikke blir sur at hun ikke møter opp.

Alle ti finalelåtene er dermed klare og jeg tror vel at det er første gang at jeg faktisk kan leve med at hvilken som helst av de 10 som konkurrere neste helg vinner. Det tror jeg ikke har skjedd før.