16. feb, 2020

Slaget i Luleå

Mens vi her i Norge nå er ferdig med vår MGP-sesong er svenskene bare kommet halvveis og man kan konstatere at åpningsshowene ikke akkurat er høydepunktet i sendingen der.

La oss i stedet konsentrere oss om låtene.

Melodi 1 – Mariette

Mektige ballader er kanskje ikke underlig nok en av gjengangerne i år. Denne jenta har ingen problemer vokalt med å holde den mektige styrken i låten. Men, for meg blir opptreden rotete og for så vidt låten også. Det pøses på med noe som ikke fenger meg dessverre. Jeg fasineres litt av de melankolske undertonene, men den gitaren på slutten kunne hun sikkert ha spart seg for.

Terningkast 3

Melodi 2 – Albin Johnsén

Litt nedpå låt det her også og man kan være nedpå på svensk også faktisk. Her er det visst nok en rapper som har skiftet over til synging. En smule dumt av ham, for vokalt var dette mildt sagt vekslende til tider. Låten derimot er faktisk ganske så fin og har ett budskap som jeg liker. Fremføringen ellers er oppløftende, ja nesten en smule hallelujah-aktig.

Terningkast 4

Melodi 3 – Drängarna

Så en type musikk det er litt for lite av etter min mening, musikk av det mere folkemusikk-artige typen. Her der det fest på lokale og det faktum er vokalisten er litt hes i røsten bare understreker det feststemte ved låten. Fest får de til på scenen også og de får frem den gode stemningen i låten på scenen.

Terningkast 5


Melodi 4 – Amanda Aasa

Fest-tempoet beholdes i denne låten, men artisten velger å servere oss en isdronning-versjon av seg selv. Slike kongelige er sjelden sjarmerende og det er heller ikke artisten på scenen. Mulig det er kul hun prøver å være, for meg blir dette kaldt og distansert. Vokalt er det grei, bare hun ikke skal trå til i stemme, da svikter det til tider.

Terningkast 3

Melodi 5 – Anis don Demina

Ja, hva skal man kalle denne låten, masete rap-låt. Her presses det inn veldig mye tekst på får minutter og der er veldig mye energi som skal forløses av noen få minutter. Det er noen låten som er fengende og kult, men samtidig er det noe som er veldig bråkete og nesten litt stressende. Vokalt helt greit og artisten har en god dose sjarme gitt.

Terningkast 4

Melodi 6 – Faith Kakembo

Så er vi på melankoli-kjøret igjen, litt av en gjennomgangstone dette i år. Noen burde ha pratet komponistene til rette når de lover låten av en standard den ikke er i nærheten av. Michael Jackson kunne muligens ha reddet en slik låt, artisten som synger den har en altfor ujevn stemme og for dårlig scenetilværelse til det. Dette blir ett aldri så lite krasj, synd da låten egentlig er veldig fin.

Terningkast 3

Melodi 7 – Mohombi

Endelig en artist som har stemmen og sjarmen tilstede samtidig. Det er noe forførende ved denne låten som jeg faller for og når jeg hører nærmere etter er det jo liten tvil at det er mange melankolske undertoner ute og går der. Uansett, det er en energi i fremføringen som griper med og gjør at dette uten tvil er denne kveldens beste låt.

Terningkast 6

Det var neppe noen stor overraskelse at Mariette og Mohombi tok seg rett til finalen. Førstnevnte kunne vel etter min mening sluppet det og i stedet gitt sin plass til Drängarna, som sammen med Anis don Demina får en sjansen til.

Bare en runde til med låter fra Sverige, vi venter spent på dem.