18. feb, 2020

Hvorfor gikk der ikke veien for startnummer 6, 7 og 8?

Det var tre låter til som endte sin MGP-skjebne før gullduellene skulle stemmes på sist lørdag, og for disse tror jeg mangelen at bedømming av den jobben de gjorde på scenen ble ganske så skjebnesvangert.

Rein Alexander

Detter er vel muligens den låten de fleste mente ble snytt for en åpenbar plass i gull-finalen. Supersterk fremføring, superkule dansere og en vokalist som eier scenen og sin egen fremføring på en superbra måte. Og absolutt ingenting av dette kommer frem i plateversjonen av låten, det sier nesten seg selv. Skal man pirke på noe må det være at det var ikke mye som var forbedret åpenbart fra første gang vi så denne låten fremført. Dette var vel også min største favoritt låt sist lørdag og jeg skjønner godt at Rein tok til tårene i skuffelsen over at hans fremføring i bunn og grund ikke ble bedømt. Og han fikk faktisk brannsår av ild-stuntet sitt, så han gikk inn for sakene sine han.

Tone Damli

Det var en ting jeg syntes manglet den første gangen vi så Tone fremføre denne låten og det var sjarmen hennes. Da jeg pratet med henne rett før finalen var hun veldig enig i det og den fremføringen vi så å lørdag lot i hvert fall jeg meg sjarmere i senk. Hele låten satt så mye bedre enn første gangen. Den gode stemningen i låten kom perfekt frem på TV-skjermen og frøken Damli fikk vist for en god artist hun er år det gjelder slike låter. Men, sjarme er jo en visuell ting så en plateversjon av nesten hvilken som helst låt er jo usjarmerende. Meget synd her, for denne låten var en av de som vokste mest fra første fremføring for meg.

Sondrey

Vet vel ikke helt det er noe å skryte av, men det var under denne karens fremføring at dataproblemene startet sist lørdag. Det kom nemlig ikke et eneste stusslig hjerte som takk for hans fremføring. Og han hadde fortjent tusenvis av dem. Han hadde også en type låt som nesten fremstår som litt kjedelig og repetitiv i plateversjonen. Men, når en av landets mest sjarmerende døler setter akkurat den sjarmen i høygir og får dansefoten i gang så blir dette en helt annen dans. Skal det pirkes litt her også synes jeg vel at karen kunne beholdt den røde dressen fra første opptreden. Den nye lilla ble tro det eller ei litt tam på scenen. Ikke at dette hadde noe å si, en juryen som kun hører plateversjonen er jo fargeblind.

Foto: Julia Naglestad NRK