23. feb, 2020

Slaget i Malmö

Så var man klar for siste del-finale der 2 nye finalelåter skal finnes og to nye låter får ett lite halmstrå som kan ta dem til finalen om to uker.

Det skal de ha, de legger masse energi inn i åpningsnummeret og denne kveldens variant var faktisk ganske så morsomt da.

La meg bedømme låtene, jeg har vel ikke vært overveldende overbevist på låtene så lang, i fjor gikk jeg helt bananas med terningene i den siste del-finalen. Skjer det i år mon tro?

Melodi 1 – Frida Öhrn

Mulig dette skal være en låt av det litt storslagne slaget. Låtmessig er det godt forsøk, vokalt blir det bra av og til, men også svært anstrengende og svakt til tider. Det virker også som om artisten for skikkelig overtenning, tja hun virker nesten litt beruset oppe på scenen. Da blir det hele ganske så rotete etter hvert, synd dette kunne vært en supersterk låt.

Terningkast 3

Melodi 2 – William Stridh

Vi roer litt ned med en sart og melankolsk melodi som har noe for seg. Jeg liker den sårbarheten i låten som artisten også får godt frem. Nesten litt for godt av og til, sår blir litt surt også. Men, slikt kan jeg lett overse når varene blir levert så godt som det gjøres her. Fortvilt kjærlighet formidles og det med en styrke som imponerer.

Terningkast 5

Melodi 3 – Nanne Grönwall

Alt har en tid heter det og det er nok sant av og til, selv om det kanskje svir å innse. Denne låten kunne vel antagelig ikke vært sunget av noen andre enn akkurat denne damen. Full fart og fest på scenen, men hvorfor kjøper jeg ikke dette? Uansett hvor mye damen prøver blir dette sjarmløst og en energi som rett og slett ikke fenger og får fart på meg.

Terningkast 3

Melodi 4 – Victor Crone

Hva er det med disse artistene som skal leke så mye med grafiske effekter. Har de ikke tro på at låten kan stå på sine egne ben? Vi er i ett slags køntri-landskap ispedd pop. Grei nok vokal, men når vokalen skal ta av kommer begrensingene frem så det holder. Da blir det ganske så slitsomt å høre på. Låten klarer aldri å ta helt av, det blir for monoton i lengden for meg.

Terningkast 2

Melodi 5 – Ellen & Simon

Endelig er låt det styrken i låten er spleiset med to stykker som har den vokale styrken til å få frem kraften i låten. Tonnevis med melankoli og ett perfekt samspill som understreker historien i låten. Dette er slik slike typer låter skal fremføres, det hele ender opp med noe som er veldig troverdig, her kjøper jeg denne pakken med hud og hår.

Terningkast 6

Melodi 6 – Jakob Karlberg

Denne låten får jeg noen slags 80-talls-vibber av. Dette er en låt noen av de svenske pop-bandene fra den gang da godt kunne ha fremført. Og denne karen står ikke noen tilbake fremføringsmessig fra tidligere svenske storheter. Her er det en energi i fremføringen som han med sin litt lyse stemmer kommer godt unna med. Vokalt bra og en herlig driv i låten som dog blir litt monoton til tider.

Terningkast 5

Melodi 7 – Hanna Ferm

Er dette en melodikonkurranse eller en poseringskonkurranse? Jeg bryr med mest om de første og der blir jeg ikke imponert. Når også vokalen til tider er tynn og vaklende så blir det ikke mye igjen å like. Låten finner jeg masete og intetsigende. Kjekt at de setter litt lys på komponistene, men når de selger inn låten sin med for mye framsnakk blir det for dumt for meg.

Terningkast 3

Jeg har forstått det såpass at mange har reagert på at programlederne har et håpløst dårlig manus. Det kan jeg vel i grund være enig i, mulig det skal være morsomt, men å late som om publikum er passe dumme er kanskje ikke så morsomt likevel.

Ikke plagsomt overraskende så tok Hanna og Victor seg til finalen, Frida og Ellen & Simon fikk de to siste halmstråene levert ut.