8. mar, 2020

To lange danske timer

Da får man se på den danske finalen i opptak og det er vel like greit siden den foregikk i en tom sal. Ganske triste greier akkurat det og man må nesten be diverse virus om å heretter å komme om høsten, det passer liksom oss fans en smule bedre.

Man går raskt over til låtene og da er det jo bare å bedømme i vei. Som vanlig har de en superkul scene, bare så det er sagt. Og de har levende orkester.

Melodi 1 – Isam B

Her velges det en rolig start på finalen, men for meg blir den mer urolig. Først av alt er dette vokalt veldig ustødig. Artisten virker veldig ufokusert og blir altfor innadvendt og for ikke levert det budskapet denne låten måtte finne på å ha. Synd, for låten i seg selv er faktisk ganske fin og med en nydelig melankolsk undertone.

Terningkast 3

Melodi 2 – Ben & Tan

Her blir man bedt o, å si ja, men jeg er redd for at jeg nekter og sier nei i protest. Vokalt kan jeg ikke si at jeg er imponert, låten halter også, selv om den har en oppbygging og ender som man kan like. Men, det blir noe hjelpeløst over det hele når artistene mangler evnen til å være like stor som låten er.

Terningkast 2

Melodi 3 – Maja & De Sarte Sjæle

Her er det noen melankolske undertoner som kunne gjort at jeg hadde likt dette. Men, en så svak og til tider ustødig vokal trekker ned. At låten er såpass kjedelig og intetsigende gjør ikke saken bedre. Det skjer jo ingenting i løpet av de tre lange minuttene, men det var en litt koselig stemning i låten så jeg får la det trekke litt opp.

Terningkast 3

Melodi 4 – Benjamin Kissi

Endelig noe det er litt fart i og en kar som faktisk har OK vokal og en ganske så stor dose sjarme å gi til oss som ser på. Men, etter som låten går sin gang blir jeg fort lei, det skjer veldig lite i låten. Det er en energi i låten som jeg synes ikke artisten helt klarer å forløse i fremføringen sin.

Terningkast 4

Melodi 5 – Emil

Det er jo litt søtt når man lager en sang til den farfaren man aldri har møtt. Men, når man kan synge og faktisk klarer å levere den innlevelsen som trengs til en melodi som har såpass mye melankoli i seg, ja da blir dette bra. Her leveres den en stemning jeg blir jeg blir betatt, endelig kom det en bra låt.

Terningkast 5

Melodi 6 – Sys Bjerre

Blir jo en smule fasinert at den strikka kjolen her. For det vokale er ikke mye å bli fasinert av. Nok en gang en artist som er ustødig på dette området og da hjelper det lite at låten er av det småkoselige slaget. Den er faktisk veldig likandes, synd at artisten gjør sitt beste for å ødelegge den så grundig som hun gjør.

Terningkast 3

Melodi 7 – Jamie Talbot

Blir nesten lit lettet når det kommer en artist som har rimelig bra kontroll på det vokale. Men, har de ikke lært og skjønt at dette er ett TV-program og at artisten faktisk bør og skal levere litt innlevelse i skjermen. Dette er en superbra låt, men en så innadvendt fremføring trekke ned masse dessverre.

Terningkast 4

Melodi 8 – Sander Sanchez

Gutt med særpreg i stemmen og ett særpreg man kan like. Men, hvorfor i all verden har de ikke noe show på scenen. For også her har vi en artist som ikke er i nærheten av å levere den innlevelsen denne låten i grund krever. Det blir så intetsigende det som skjer på scenen at jeg blir helt matt gitt.

Terningkast 3

Melodi 9 – Kenny Duerlund

Nok en låt i det melankolske landskapet, men endelig, her har vi en artist som levere varene ganske så bra. Her er det såpass mye innlevelse og også såpass bra vokal at dette er likandes. Dessverre synes jeg vel ikke låten er like knall, skjer litt for lite i låten til at jeg blir skikkelig hekta.

Terningkast 4

Melodi 10 – Jasmin Rose & RoxorLoops

Dette er en type låt som du bare venter på skal ta av på ett tidspunkt. Du venter og venter, men det som skal blir starter på partyet blir helle tamme greier. Dog, dette er den eneste låten som har en liten smule party over seg. Men, ikke nok til å konstatere at dette ble en festaften. Er partylandet Danmark dødt?

Terningkast 4.

Nok en gang skuffer den danske finalen, de som velger ut låtene virker å ikke kunne komme et en av slags MGP-form, for de ti låtene har en skuffende lav variasjon.

Ti låter skal bli til tre, jeg er i grund ganske likegyldig til hvem det bli, kan jo håpe at noen av de låtene jeg likte best går videre.

De som gikk videre ble - Sandes Sanchez – Ben & Tan - Emil, ja da gikk i hvert fall min favoritt Emil videre, det er jo noe da.

De tre låtene fremføres på nytt og de gjør alle tre sakene sine uten at man blir slått i bakken av det som skjer. Og det er stadig Emil som er min favoritt.

Det er greit at hele showet ble litt nedtonet grunnet fravær av publikum, men resten av programmet har jo vært planlagt lange og du grønne glitrende det går veldig lenge før det i det hele tatt blir en smule party i dette programmet.

Hvorfor de i all verden hyrer inn programlederne til å synge MGP-slageren «Disco Tango» og andre hits fra den danske MGP-historien kan man jo bare lure på. Dette virker å være en MGP-sending p det absolutte sparebluss.

Vel, de drar inn en gammelt «helt» fra det tidlige 60-tallet. Og han hadde bedre vokal enn de fleste av «barnebarna» hans som stod på scenen tidligere på kvelden.

Nei, nå er det bare å få avsluttet denne heller traurige kvelden med å avsløre vinneren og det ble Ben og Tan. «Yes» heter låten, den fikk 61% av stemmene så en klar seier, men jeg tror jeg sier nei takk jeg.