3. mai, 2020

Slik skulle 3.mai vært

Endelig skulle den tredje dagen i mai vært over oss og endelig skulle øvingene ha begynt.

Ryktene sier at vi får vite hvilken rekkefølge låtene i semifinalen skulle ha sunget i på de to dagene semifinalene skulle ha vært sendt.

Med andre ord så aner jeg ikke hvilken rekkefølge vi hadde fått se de forskjellige land synge.

Og dermed vet man ikke hvilket land som hadde fått æren av å åpne ballet i år.

Tradisjonen tro hadde det nok vært ett land med en låt det er litt fart i og det er det jo noen av i første halvdel av første semifinale.

Første dag er alltid spennende, virker det tekniske, er det WiFi nok til alle og får teknikeren trykket på de rette knappene slik at vi får både lyd og bilde fra øvingene på scenen.

Det har ikke alltid vært tilfelle fra første stund, men har hatt en fin tendens til å gå seg til i løpet av den første dagen.

Et annet spenningsmoment har jo alltid vært om hvordan scenen vi til nå bare har sett på bilde tar seg ut på TV-skjermen.

Uansett vi hadde fått se følgende land øve:

Nord-Makedonia
Hviterussland
Litauen
Sverige
Slovenia
Australia
Irland
Russland

Med andre ord en dag med en god del høydepunkter.

Våre litauiske venner var jo storfavoritter til å ta pokalen hjem og mange hadde nok sett frem til å se hva våre russiske venner hadde funnet på å gjøre på scenen.

Selv hadde jeg nok sett mest frem til å se Sverige og Hviterussland og diskusjonene om hvem av disse landene som nå burde ha en finaleplass i siktet hadde nok allerede vært i gang.

Jeg hadde nok møtt opp på noen pressekonferanser, kanskje hatt noen live-sendinger på Facebook til fansen hjemme i Norge og møtt masse gamle venner i dette miljøet.

Så alt i alt hadde det nok vært en fin dag og ellers så hadde den norske delegasjonen ankommet Rotterdam denne dagen.

De skal tross alt ha sin første øvelse i morgen.