28. mai, 2020

Venter du også på 2021?

Det er noe underlig med oss MGP-fans, straks sesongen er over i mai begynner man å se fremover til neste sesong.

Vel, man bruker kanskje sommeren til å fordøye årets sesong, men så er det å se fremover mot det som kommer.

Og siden årets sesong ble så amputert og bortimot fraværende som den ble så ser man kanskje enda mer frem mot hva 2021 kan bringe ESC-messig.

Så at MGP-ansvarlig i Norge Stig Karlsen skal om låtskrivercamp i august så da er det som dere skjønner allerede fokus på 2021 der i gården.

Selv om den rettferdige delen av mitt hjerte ikke hadde hatt noe imot at Ulrikke allerede nå hadde vært utpekt som Norges representant i 2021 er jeg vel i grund glad at NRK har bestemt at vi i 2021 skal tilbake til det normale.

For er det noe vi vel er lei av nå så er det den unntakstilstanden som på en måte hersker på mange områder i samfunnet vårt.

Så vi trenger å ta tilbake det normale når den tiden er inne og vi kan ikke bruke tid på å ta igjen det tapte og la de som har tapt på dette få en slags rettferdighet oppfylt og få gjort det de gikk glipp av først.

Nei, den spilte Grand Prix-melken fra 2020 får bare bli på bakken og vi får i stedet satser på av 2021 MGP-kua kommer til å produsere den beste ESC-melken noensinne.

Allerede nå vet vi nesten halvparten av artistene som skal delta neste år. Hele 18 land har gitt den artisten som skulle ha sunget i år klarsignal for å være deres representant i 2021.

Det igjen betyr at de har veldig god tid til å finne en enda bedre låt enn den de skulle ha opptrådd med i år.

Uten å nevne navn så er det noen av disse 18 som burde trekke ett lettelsen sukk, for deres låt hadde masse forbedrings-potensiale.

Andre igjen har det litt verre, de hadde allerede en låt som kunne ha kjempet om en mulig seier og da blir oppgaven med å finne noe litt bedre en smule vanskeligere.

Men, de har laaang tid på seg så vi får håpe på at de finner gull igjen.

Selv hadde jeg tenkt å gjøre den vanlige sommer-prosedyren og fortelle hvorfor hver og en av årets låter kom på akkurat den plassen de kom på.

Min magefølelse sier da at jeg antagelig hadde startet med Latvia og antagelig avsluttet med Bulgaria, men min mage er vanligvis ikke helt god på ESC-gjetting så hvem vet hvilke land det hadde vært.

Uansett, jeg må finne noe annet å prate om denne sommeren, dere får følge med fra neste uke av for å finne ut av hva det er.