17. jan, 2021

Flying start for MGP

Og dette bilde av Tix tatt av Julia Marie Naglestad kunne vel ikke passet bedre.

Det smerter meg egentlig veldig å si at man i grunn ikke savnet publikum, akkurat mangelen på den ingrediensen i ett topp MGP-show hadde NRK-teamet løst på en fremragende måte.

Håper dog at NRK savnet oss såpass mye at de vil ha oss tilbake litt da.

Som vanlig og ventet var programlederne helt topp og leder showet på en trygg og lun måte.

Men, over til låtene, det er jo tross alt det MGP handler om, jeg gir terningkast og forteller hvem jeg trodde skulle gå videre.

Duell 1

Stina Talling – Terningkast 5

Vakker og betagende låt og det blir understreket av en fin scene som funker som bare det. Med andre ord blir det ett flott show ut av låten og vokalt er det også innenfor. Dog så blir man ikke blåst av banen og Stina virket kanskje litt knytt på scenen. Likevel en flott start på årets sending.

Beady Belle – Terningkast 4

Speiltrikset er ikke nytt for oss MGP-fans, men kult er det uansett. Jeg synes vel at denne fremføringen er veldig fargeløs til å skulle synge om å starte en brann. Sort er nok ikke en festfarge i mine øyne så da blir denne fargeløse festen ganske tamme greier. Veldig synd da Beady har en upåklagelig vokal og resten av showet er fartsfylt så det holder.

Jeg håpet på seier til Stina og det ønsket ble innfridd og da var det klart for første direktekvalifiserte.

KEiiNO – Terningkast 3

Denne opptredenen har mange sett frem til. Veldig gjennomført opptreden og en Alexandra som overbeviser med fremragende vokal til tross, dette gav meg ikke så mye. Litt rotete fremføring og jeg føler vel at fremføringen ikke klarer helt å ta av. Og hvorfor skal de ha det så mørkt på scenen, det blir vel dystert til tider. Man får håpe at det gjør nummeret litt lysere i finalen.

Duell 2

Jorn – Terningkast 3

Endelig ble det farge og fyrverkeri på scenen og en god del av pyro-budsjettet ble svidd av her. En fremragende røst på karen, men TV-tekket var kanskje ikke like fremragende. Jorn fremstår mye tammere enn låten og selve låten har såpass mange stilskifter og jeg faller litt av og føler at låten blir vel rotete. Med andre ord ett for tamt rockeparty for meg.

Blåsemafian – Terningkast 5

Endelig ble det skikkelig farge-fest på scenen og disse gutta + den medbrakte Hazel for anledningen fikk partyfølelsen til å bre seg. Litt kult at akkurat Hazel starter festen på bakrommet før hun slår seg sammen med gutta på scenen. Bra nok vokal og en fartsfylt opptreden der denne mafian viser oss hvordan en MGP-fest skal være.

Jeg ønsket dermed av stemmene denne gangen skulle blåse Blåasemafian sin vei og det gjorde de også.

Tix – Terningkast 6

Dette var ren og skjær magi for meg. Og for en fantastisk symbolikk i fremføringen med den ene hvite engelen og mange svarte demoner rundt. Jeg ble helt solgt jeg. Storslagent vokalt og storslagen fremføring på alle punkter. Nærmere MGP-himmelen kommer ikke jeg liksom og det er helt klart at det kan bli en skikkelig fight for seieren i finalen.

Finaleduellen

Stina Talling føler jeg gjør denne opptreden litt bedre, hun føles tryggere på scenen og er litt mer med i selve fremføringen. Her fortjente hun terningkast 5+.

Blåsemafian føler jeg vel kanskje kunne vurdert å ha noen dansere med seg på scenen. Disse gutta skal tross alt spille live og da blir det begrenset hvor mye de kan danse. Dog, dette er fortsatt en festlig låt og de beholder terningkastet sitt på 5.

Med en liten + som forsprang håpet jeg mest på Stina direkte til finalen, men det håpet brast uten at jeg gikk i kjelleren av den grunn.

Vel blåst Blåsemafian er det bare og si og man gleder seg til å se dem i finalen.

Man gleder seg enda mer over at MGP-sirkuset er i gang vel vitende at dette blir en flott sesong.

Og enda er det 20 låter man ikke har hørt.