7. feb, 2021

Du er aldri alene med stemmen din i MGP

Fjerde delfinale suste formelig som en vind over vidda over oss denne helgen og det var veldig jevnt i kastene så litt mer åpent hvem som skulle komme frem til mål først i dette løpet.


Bildet av kveldens vinner er lånt fra NRK og selv om han sang om sin ensomme stemme så har han i hvert fall lagd seg en superflott stemme i all den ensomheten.

Duell 1


Marianne & Mikkel – Terningkast 5


Det ble en skuffende svak og småsur start på denne låten og man kunne frykte det verste. Heldigvis har joik fortsatt større kraft enn krutt og den virker åpenbart også på stemmebånd, for straks den kom på banen ble denne låten en mektig opplevelse. Den intense stemningen i låten ble virkelig fremragende fremført og jeg likte dette mektig godt til slutt.


Landeveiens Helter – Terningkast 5


Boyband eller ikke, disse fire karene kan det å sjarmere fra en scenekant. For meg ble dette rett og slett tre koselige minutter med stor partyfaktor og stor selvironifaktor slengt opp på lasset. Noen store dansere blir nok disse gutta aldri, men det er utrolig hva man kan komme unna med når scenetekket er såpass høyt som det er her.


Uavgjort for meg her, så helt greit at M&M gikk videre.


Duell 2


KIIM – Terningkast 6


Her settes det en magisk stemning fra første tone. Og i en vokalt krevende låt er det deilig å kunne konstatere at den var upåklagelig fra ende til annen. Og endelig kom det store balladen mange nok har ventet på noen uker nå og som sikkert mange har klødd i fingrene etter å få stemme på. I finalen kan man jo håpe på bittelitt mer pondus i fremføringen.


Royane – Terningkast 5


Endelig ble MGP det sirkuset det alltid har vært. Superkult å se en artist med så mye attitude som virkelig tar av og bringer temaet i låten sy mye frem i fremføringen sin. Synes hun klarer seg bra vokalt også og det er jo smått utrolig at hun bare har vært i artist i bare ett par år. Vil nesten kalle henne Norges svar på Lady Gaga.


Her bar KIIM favoritten og han innfridde gitt.


Atle Pettersen – Terningkast 4


Rødt er jo en fyrrig farge og til en fyrrig låt virker jo det som det perfekte fargevalget. Denne kvelden var det virkelig mange flotte sceneshow. At Atle loser låten trygt i havn med stor vokal sikkerhet kommer ikke som noen stor overraskelse. Det som trekker ned for meg er at jeg synes låten er litt kjedelig, den klarer bare ikke å fenge meg.


Gullduell


Marianne & Mikkel starter låten en smule bedre vokalt denne gang så det blir den oppturen andre fremføring bør være, med andre ord øker jeg terningkastet til 5+.


KIIM mestrer den melankolske stemningen i låten bortimot perfekt og gjør ikke skam på det favorittstempelet han hadde før showet startet.


Ingen stor overraskelse at det ble KIIM som gikk til finalen, nå venter vi bare på å få høre de fem siste låtene i årets MGP.