7. mar, 2021

2021 – siste sjansen i Sverige

Tradisjonen tro gir våre svenske venner åtte låter en sjanse til og de skal kjempe to og to om å få komme til finalen og man går rett på duellene uten for mye snakk.

Duell 1

Alvaro Estralla – Terningkast 4

Sjarmen og rytmene er det fullt av i karen, men dette er ikke plagsomt originalt, føler vel man har hørt dette mange ganger nok før.

Lillasyster – Terningkast 5

Åh det er skikkelig deilig med litt rock som river skikkelig i øregangene og som har masse kraft og flott vokal slengt inn i miksen.

Nå vet jeg jo resultatene når dette skrives så jeg kan konstaterer at min favoritt ikke gikk til finalen, men vi får håpe at Alvaro for en fin stund der.

Gjesteprogramlederen Shirley Klamp får naturligvis vist frem det hun er best på og da fremfører hun like godt sin største Mello-slager før noen blir hedret og sendt inn i Hall of Fame og der skjer utover hele programmet.

Duell 2

Frida Green – Terningkast 6

Jeg bare elsker slike låter der vokalisten har full kontroll på det vedkommende gjør vokal og når låten i tillegg er spekket med melankoli er jeg solgt.

Paul Rey – Terningkast 4

Joda, denne låten er fin den også, men den faller totalt igjennom sammenlignet med den låten den duellerer mot, til det er den litt for kjedelig og intetsigende.

Ikke overraskende kanskje mister nok en av mine favoritter finalebilletten, ser jeg en trend her?

Duell 3

Eva & Ewa – Terningkast 6

Dette er en super lykkepille av en låt, jeg blir i så godt humør av å se to godt voksne damer lager ett superkult show som det svinger av.

Clara Klingenström – Terningkast 4

Fra to spreke pensjonister til en deppa ungdom, sjelden har vel overgangen vært større, grei låt greit fremført og grei nok uten å ta av.

Dette går veien den berømte høna sparker, nok er favoritt sendt ut, skal jeg bare gå på slike tap i denne sendingen?

Vi får nok ett gjensyn med gamle tider og denne gang er det Tommy Körberg som for skinne litt.

Duell 4

Klara Hammarström – Terningkast 4

Muligens denne sesongens minst kledelige kostyme, men heldigvis reddes det inn med en flott vokalist og en låt som fremføres med kraft og innlevelse.

Efraim Leo – Terningkast 5

Deilig med masse ungdommelig energi i fremføringen og låten er kul den og når vokalisten er sjarmerende og grei vokalt blir dette likandes.

Det skulle seg liksom ikke for meg, mine favoritter i hver duell måtte dra skuffet hjem.

Kjekt da at diverse legender innenfor svensk musikk som har satt sine solide fotavtrykk i Melodifestivalen hedres på diverse vis.

Synes vel at det ble litt vel mange pauseinnslag, spesielt det siste før de som gikk til finalen ble avslørt, det var en smule langtekkelig.

Ja, ja, vi får glede oss til neste helt når det er finale.