12. mar, 2021

Hvorfor vant TIX?

Her er også det enkle svaret at han hadde den beste låten, i hvert fall etter min smak.

Jeg får sjelden oppleve at min favoritt i MGP vinner, men i år ble det altså min tur.

Sjelden har vel en større popstjerne etter norsk deltatt i MGP.

Vi snakker om en artist som tross alt i skrivende stund har hatt 30 låter inn på VG-lista.

Riktignok er det vel strengt tatt 29 låter siden vinnerlåten hans fra MGP er inne på lista samtidig i sin norske og engelske versjon.

I tillegg har han hatt låter på listen der han kun har vært komponist.

Med andre ord, hvis det er noen som fortjener tittelen pop-stjerne så er det vel unge herr Haukeland skulle jeg tro.

Men, MGP er altså en låt-konkurranse og flere store stjerner har prøvd seg uten å vinne så dette var ikke bare rett frem for TIX å vinne dette.

Han møtte kraftig motstand i kampen om seieren da vi vel alle viste fra da de første artistene ble avslørt at dette ville bli en kamp mellom ham og KEiiNO.

Selv TIX selv påstod han hadde satset masse penger på at KEiiNO skulle vinne, dumt av han for han selv hadde vel lavere odds enn dem for å vinne.

Nå tror jeg vel at TIX har økonomi til å ta akkurat det økonomiske tapet og de tapte pengene får han vel igjen når han nå har dobbelt opp med inntekt på en låt i to versjoner.

Som sagt dette er en melodi-konkurranse og for meg ble det låten som vant.

Jeg blir grepet av låten og spesielt fremføringen som understreker en kamp mange kjemper med mørke krefter inne i seg som gjør livet vel kaotisk og slitsomt til tider.

At den er proppfull av melankolske undertoner er en bankers når jeg skal like låter.

Uansett, det faktum at han har fått satt søkelys på psykiske utfordringer spesielt hos unge menn gjør dette til at låten allerede har vunnet en stor seier i seg selv uansett hvordan den måtte gjøre det i Rotterdam.

Så får vi bare håpe at han selv holder seg frisk og denne virus-greia snart kan roe seg såpass mye ned at det blir trygt og greit og reise til Nederland.

Nå vant han MGP i ett tomt studio, jeg håper for hans del at han får fremføre låten sin live der nede og ikke fra «hjemmekontor».