14. mai, 2021

Dag 7 – del 1

Foto: Andres Putting, EBU

Georgia

Dette er en absolutt deilig låt som har massevis av potensiale. Elsker den definitive melankolske undertonen som er drivkraften i denne låten. Men, noen har glemt å lade bilen slik at den kommer seg helt frem. Det dabber veldig av mot slutten selv om det vokale er absolutt til å leve med. Denne kommer nok ikke i mål er jeg redd.

Albania

Gud bedre om vi ikke blir servert minst en balkan-ballade. Heldigvis tar vår albanske venninne ansvar og leverer varene. Skjønner ikke ett kløyva ord av hva hun synger, men det gjør ingenting vi skjønner at det er alvorlige saker dette. En stor vokal utfordring har denne låten, men det løses på en perfekt måte. Mye skrik og faktisk mye ull også.

Portugal

Det er så deilig å se at noen har skjønt til fulle at dette er en TV-sendt konkurranse. Både ører og øyne skal behages og det gjøres vi til gangs i denne låten. Dette er sjelero på musikalsk resept og vår portugisiske venn skriver ut masse piller på sin musikalske blokk. Flott vokal og masse deilig sjarme i denne fremføringen trekker også opp.

Bulgaria

ESC-historien har mange gyldne øyeblikk og her prøver vår bulgarske venninne å skape ett av dem. Det klarer hun vel for så vidt, men jeg sliter litt med å bli skikkelig blendet av dette. Det skjer litt for lite og selv om det er vokalt helt greit blir det likevel litt spinkelt til tider også. Trist, for her er det et stort potensial som ikke får helt utløp.

Finland

Etter en rolig start på dagen skal det endelig røskes litt i rockefoten til ESC-folket. Her serverer vår finske venner seks energiske rockegutter og de er akkurat så masse energisk at man ikke blir stresset av det. Tøff og kul vokal og en herlig energi som de holder oss inne igjennom hele låten. Endelig blir det liv i sendingen igjen.