19. mai, 2021

Dommen over semifinale 2 – 2021

Med forholdsvis lave skuldre er det en sann fryd å skulle liveblogge fra juryprøven til den andre semifinalen.

Vi er i finalen og nå er det bare at mine egne favoritter fra denne semifinalen gjør som Norge og får seg litt helgejobb i pinsen.

Har derfor med bilde av dem gjengen vi på em måte bare får se skyggen av i morgen, våre venner fra Island er i solidarisk covid-karantene siden en av den faktisk har på dratt seg sykdommen.

Ikke uventet starter kveldens show med en ny flytur over Nederland og vi får se de stedene kveldens postkort skal innen, smart måte å vise landet sitt på.

Så får vi en flott sang som har masse kul dans, hoved-danseren har en misformet arm, men det gjør han ikke til noe dårligere danser, tvert imot.

Heldigvis kaster ikke programlederne bort tiden på masse unødvendig snakk så vi er kjapt i gang.

Melodi 1 – San Marino – Terningkast – 5

Danserne har fått nye kostymer ser jeg og selveste Flo Rida har endelig entret scenen. Her er det masse energi og lite å utsette på det vokale. Synes vel at sceneshowet gjerne kunne vært litt mindre rotete, de putter inn litt for mye av det meste her, men kul start på showet. Og oddsen for at miniputt-staten får sin beste plassering noensinne er ikke plagsom høy skulle jeg tro.

Melodi 2 - Estland – Terningkast – 5

En av de numrene i dag som har skikkelig klasse over seg. Og når sangeren endelig har tatt til vett og ser på meg gjennom kamera blir dette ganske så likandes. Vokal er det vel så som så til tider, mener å huske at han lød bedre på øvelsene, men masse plusspoeng for masse deilig melankoli her. Kan han sjarmere seg til finalen mon tro?

Melodi 3 - Tsjekkia – Terningkast – 3

Det er jo ikke en kul start på fremføringen når man bommer en smule på det vokale. Denne skjeve starten forplanter seg også litt slik at hele showet som blir litt tamt i en låt som egentlig har masse party-potensiale. Vår tsjekkiske venn skal ha for at han tar seg opp mot slutten vokalt da, men det må litt energidrikk til før denne festen tar av og jeg tror han faktisk har drukket litt av det.

Melodi 4 - Hellas – Terningkast – 4

En av innovatørene når det gjelder sceneshow har vært våre greske venner. De svikter ikke på dette området og det vi får se med å formelig sveve i luften ser kult nok ut det. Vokalt sånn passe greit pluss vil jeg si og artisten kan det med å sjarmere inn i en TV-skjerm. Det skader aldri, men for meg er låten for intetsigende til å ta helt av.

Melodi 5 - Østerrike – Terningkast – 5

Etter fire ganske så visuelt innholdsrike show er det deilig å roe litt ned på effektmakeriet. Vår østeriske venn velger å satse neste alt på vokal-kortet og det tror jeg er ett smart valg. Dette er storslagent og med såpass mye deilig melankoli strødd utover hele låten er det ikke spesielt vanskelig å få meg på laget. Skal han ta en Belgia og ta seg til finalen kanskje?

Melodi 6 - Polen – Terningkast – 3

Så en av landene som har vært i karantene på grunn av Covid-utbrudd i troppen sin. Jeg kan meddele at de som er på scenen ser friske ut og har masse energi i fremføringen sin. Sangeren derimot er vel kanskje ikke danser og prøver derfor fornuftig nok å fokusere mest på det vokale. Det klarer han vel bare sånn passelig, denne vokalen turen er ikke uten fartsdumper kan jeg vel si.

Melodi 7 - Moldova – Terningkast – 3

Her hadde man kanskje forventet ett sukkersjokk etter å ha sett forhåndsvideoen, men jeg er vel redd for at vi får den ganske så kalorifattige versjonen. Ikke det er de er energi i det som skjer på scenen, men låten er litt for kjedelig til at jeg har lyst til å være med. Fornuftig nok sparer vår moldovske venninne på den verste dansingen og får derfor en vokal innsats som er bra.

Melodi 8 - Island – Terningkast – 5

Vi takker ESC-gudene for at våre islandske venner hadde en flott øvelse forrige uke som kan vises, da karantenerestriksjoner hindrer dem fra å stille på scenen. Dette er årets lykkepille for meg, jeg blir i godt humør av å se på dette. Dette svinger det av og vokalt er det ingenting å utsette på dette. Og det er noe med den påtatte amatørmessige sjarmen de servere oss som man bare må like.

Melodi 9 - Serbia – Terningkast – 3

Så tar vi turen til det som kan virke som enn litt snuskete nattklubb i den hippeste delen av Beograd. At man finner pene damer som kan danse heftig er kanskje ikke noen overraskelse og det er jo ikke mindre OK at de tross alt også kan synge riktig så bra. Jeg savner litt at de fremstår som en gruppe og ikke som tre konkurrenter i svinge-mest-på-hoftene-konkurransen. Litt intetsigende låt dette også.

Melodi 10 – Georgia – Terningkast – 4

Det enkle er ofte det beste, men det er vel ikke alltid det er helt rette innstillingen å ta med seg i denne konkurransen. En i grunn fin låt skusles vel ganske så godt bort i en fremføring som er til så grader uinspirert. Virker nesten som han har blitt tvunget til å opptre. Dog har han såpass med arbeidsmoral at dette vokal er bra.

Melodi 11 – Albania – Terningkast – 3

Så til den andre av årets deltagere som valgte temaet sølvkostyme og rødt som gjennomgangsfarge. Albanske sangerinner svikter sjelden på det vokale og årets artist er ikke noe unntak. Her pøses det på med drama, innlevelse og godt innstuderte bevegelser. Alt dette til tross, hun blir veldig alene på scenen og klarer ikke fylle den i særlig stor grad.

Melodi 12 – Portugal – Terningkast – 6

Alltid deilig med det jeg kaller spa-låter. Låter som gir deg litt av den samme følelsen når du får en deilig massasje på ømme muskler. Verken øyene eller ørene mine blir ømme av å se dette, det får derimot en svært deilig opplevelse. Vokalt er dette veldig bra og alt vi ser på skjermen er et lærebok-eksempel på hvordan slike låter skal vises frem på en TV-skjerm.

Melodi 13 – Bulgaria – Terningkast – 5

Den fjerde rolige låten på rad, litt underlig valg av produsenten å gjøre det slik. Heldigvis for vår bulgarske venninne gjør hun så mye av sin opptreden at hun klarer å stå ut helt på egen hånd. Hun sitter på noen som antagelig skal være en stein som svever ute i verdensrommet. Synger utrolig fint gjør hun og dette er ett ganske så magisk nummer. Men, pysj-kostymet kunne hun spart oss for.

Melodi 14 – Finland – Terningkast – 4

Endelig tenker nok mange, her kommer noen som kan sette litt fyr på denne festen som har vært ganske så daff det siste kvarteret. Voldsom pop kalles dette for de som ikke er med på begrepene i musikk-verdenen. Tror vel de fleste vil digge denne voldsomheten og stemme på dette. Kul attitude og røff vokal som det seg hør og bør skal være på en slik låt.

Melodi 15 – Latvia – Terningkast – 2

Så blir vi beæret med royalt besøk fra det landet vi egentlig ikke visste var ett dronning-dømme. Hadde vår latviske venninne har reell makt tror jeg dette hadde vært ett partyfullt rike med mange tøffe damer. I mine øyne er det bare så synd at en fremragende vokal blir kastet bort på en låt som er bare masete og nesten totalt blottet for en melodi.

Melodi 16 – Sveits – Terningkast – 5

Vi er tilbake i det sort-hvite-landet visuelt sett. Det er lite å utsette på dette visuelt, men jeg har vel min tvil i om de som ser på helt skjønner hva vår sveitsiske venn prøver å fortelle oss. At det er masse drama involvert tror jeg nok det fleste vil skjønne og jeg tror vel også de fleste vil få litt ståpels av en fremragende vokal innsats. Men, holder det til en topp plassering?

Melodi 17 – Danmark – Terningkast – 3

Er det deilig å være pære dansk i Rotterdam er dagens siste spørsmål. De skal ha for at de prøver så godt de kan å få oss til å shake på kroppen som siste sang ut i dag. Men en passe anstrengt vokal og en vokalist som nesten totalt mangler sjarme i mine øyne ødelegger hele festen for meg. Og helsetrøyer trodde jeg faktisk jeg var ferdig med når jeg var i militæret for en mannsalder siden.

Om pauseinnslaget kan følgende sies, om man liker å hvile sine øyne på en veltrent og velproporsjonert mannekropp er du på helt rette plass når dette går over skjermen din.

Jeg kommer vel ikke unna at jeg må tipper hvilke 10 låter som går videre, jeg fikk 9 rette i første semifinalen, tviler litt på at jeg får like mye rett denne gang.

Uansett listen min ser slik ut:

San Marino
Estland
Hellas
Østerrike
Island
Albania
Portugal
Bulgaria
Finland
Sveits

Lykke til ønskes alle som deltar på torsdag.