11. jun, 2021

Hvor skal vi i 2022?

Mens, vi fans gleder oss mest og de forskjellige lands opptredener er det nok en yrkesgruppe som kikker litt mer på postkortene mellom låtene.

Jeg tenker her på folk innenfor turistbransjen som alltid håper på at akkurat du skal bite på deres krok og komme på besøk til akkurat dem.

At det skjer noe på akkurat din turistdestinasjon skaper alltid mer trafikk og spesielt når det er ett arrangement som mange ønsker å komme på.

Slik sett er nok en internasjonale ESC-finale en skikkelig våt drøm for de innenfor turistbransje.

Stappfulle hotell i flere uker, mange restaurantbesøk og haugevis med reportasjer og annen promotering i vanlig media og sosial media.

Det bør jo nærmest gi en himmelsk følelse å kunne ha det å se frem til.

Ikke rart at borgermestere rundt omkring i Italia ble overivrige etter seieren til Måneskin og utropte deres ønske om å overta stafettpinnen etter Rotterdam.

Nå er det jo en gang slik at det finnes diverse krav det er vanskelig å fire på så det fleste kandidat-byer er i grunn egentlig ikke kandidater i ordets rette forstand.

For her skal man ha en hall som tar over 10.000 tilskuere, det skal være minst 18 meter høyt under taket og flust med hotellplasser i byen/distriktet hvor finalen skal holdes.

Dette tatt i betraktning har gjort at man nå vel egentlig står igjen med 4 byen som det kan bli.

Disse er Bologna, Milano, Roma og Torino.

Roma hadde finalen i 1992, da inne i ett filmstudio, men da var kravet om å kunne ha mange publikummere ikke til stede.

Tilbake i 1965 da Italia arrangerte sin første internasjonale finale fant den sted i Napoli.

En by jeg besøkte for noen år siden.

Fin, men kanskje litt nedslitt er vel kanskje den beste beskrivelsen av den byen.

Jeg har vel en følelse at vi skal i den nordlige delen av Italia og at Roma muligens ikke vil trekke det lengste strået her.

Uansett, jeg elsker Italia og gleder meg vilt til å dra dit neste år.