23. jan, 2022

Dom over delfinale 2 - 2022

Ny uke og nye muligheter, dog med hjemmekontor for noen. Den allestedsnærværende epidemien har sendt årets kvinnelige programleder på hjemmekontor, kanskje vi får se henne på teams denne kvelden?

Når først noen skulle blir syk så er det jo bra at ingen av artistene er syke, ryker de på en smell sier vist nok årets regler at de da ikke er med i konkurransen lenger og det hadde jo vært kjipt.

Etter dm kjapp reportasje på trekningen av dueller er det rett på sak og det kan vi like.

Duell 1

Lily Löwe – Terningkast - 2

Første gang som artist og det på nasjonalt TV. Det skulle man tro krever guts og guts kan man vel si at låten her. Lily er flankert av to av gutta i Wig Wam og det spørs vel ikke om de burde tatt med seg sin tidligere makker i stedet. Vokalt ble dette stusselig og heller tamt. Her finner jeg heller ingen naturlig attitude som en slik låt fordrer, synd da dette kunne blitt veldig tøft.

Steffen Jacobsen – Terningkast – 4

Kose-køntri passer det i dette sirkuset? Åh ja så definitivt- Nå går nok køntri-foten rundt i de tusen hjem skulle jeg tro. Og det skader jo ikke «saken» at vi har med å gjøre en kar som vet å sjarmere inn i ett TV-kamera. Deilig dyp bassrøst trekker heller ikke ned så alt i alt, er man i segmentet som kan like slik musikk burde dette gå rett hjem.

Liten tvil om hvem jeg ønsker videre i denne duellen og det norske folk er heldigvis enig med meg.

Duell – 2

Farida – Terningkast – 4

Den låten jeg likte best av kveldens låter før jeg hadde hørt dem live. Dessverre innfrir den ikke helt for meg. Her synes jeg vel at stemmen ble litt spinkel til tider, selv om den tar seg opp utover i låten. Visuelt ødelegger også kostymet for meg, føler at det ikke passer helt til en slik type låt. Så selv om scenen tar fyr mot slutten fyrer den ikke helt opp i meg.

Daniel Lukas – Terningkast – 3

Kul åpning på en kul låt. Skader vel heller ikke at Daniel er en sjarmbombe av de sjeldne. Selv om det er mye dans i denne låten er det en mangel på energi i den. Det blir pent og pyntelig, men jeg føler vel ikke at stempelet radio-låt er noe den blir kvitt. Og jeg er vel redd for at dette er en type låt som sjelden fenger hos det norske folk.

Her holder jeg på Farida med ett lite forsprang, og det forspranget holdt hun på gitt.

Ja, da har jeg i hvert fall tippet rett på kveldens to dueller, det er da noe.

Christian Ingebrigtsen – Terningkast – 6

Når man først skal skrive kjærlighetslåt til dama, hvorfor ikke få vist den på TV i beste sendetid? Som den komponisten han er føles det fornuftig at han sitter bak et piano. Det gir han tryggheten til levere på det vokale og på innlevelsen i låten. Og det får vi i stort monn kan man si, dette sitter trygt som banken og nok en gang kan man si at kveldens direktekvalifiserte har gjort rette for det.

Morsomt pauseinnslag, dette lo jeg godt av.

Da skal Steffen og Farida få synge sangen sin på nytt, nå gjelder det virkelig.

Steffen Jacobsen synger på nytt og vi ser at han faker plystringen. Det kan virke som om det er litt mere nerver til stede nå, synes denne fremføringen var ett hakk dårligere emn forrige gang, men han han beholder terningkast 4.

Farida har muligens ikke lest mine tanker, men denne gangen starter låten så mye bedre vokal. Mye mulig at første fremføring rett og slett var en begynnertabbe. Dette satt som ett skudd og jeg høyner terningkastet til 5.

Vel, hjertet mitt sier Farida og hjernen min sier Steffen og det var hjertet som trakk det lengste strået i kveld. Vel fortjent okkesom.

Foto: Julie Naglestad/NRK