30. jan, 2022

Dom over delfinale 3 - 2022

Det er ikke bare i de olympiske regler at den pågående epidemien legger sin klamme hånd over.

Også våre hjemlige musikalske leker MGP har sitt å stri med og for andre helg på rad må vi klare oss uten den ene programlederen.

Akkurat det er vel det minste problemet for de som styrer MGP-skuta, at andre nøkkelroller i produksjonen er syk skaper nok mer hodebry skulle jeg tro.

Heldigvis klarte man å bytte plass når kveldens forhåndsannonserte direktekvalifiserte artister måtte kaste inn håndkleet, da stilte 5 sporty finnmarkinger opp.

Kort og grei åpning kan vi absolutt like og da er det like greit å gå rett til første duell.

Duell 1

Mari Bølla – Terningkast - 3

Deilig å høre artister med skikkelig attitude i stemmen. Denne attituden tas med inn i fremføringen også. Med andre ord ikke mye å sette fingeren sin på skulle man kanskje tro. For meg er det nok låten i seg selv som ødelegger. Den blir for rotete og selv ikke en opptreden av høy klasse retter opp det inntrykket.

Oda Gondrosen – Terningkast – 4

Det går ikke mange sekundene før Oda imponerer stort på det vokale området. Her har man valgt å ikke gå den åpenbare fella med masse viking-effekter på scenen. Her lar man lyseffekter være «hovedpersonen» på scene og det funker kanskje sånn passe bare. Selv om det så kult ut var det også litt for tamt til tider, hadde ønsket å bli mer imponert.

Føler vel at Oda her kun ligger ett lite hammerslag foran Mari her. Håper kanskje mest på Oda, men blir heller ikke overrasket om det blir Mari som vinner denne duellen. Og det norske folk bestemte at den som går videre er Oda Gondrosen, jeg tippet riktig gitt.

Duell 2

Sturla – Terningkast – 6

Du grønne glitrende, dette var akkurat så melankolsk intenst jeg kunne ønske at denne låten skulle være. Det er fantastisk nedtonet og Sturla leverer varene med den innlevelsen en slik låt fordrer. Jeg er helt solgt jeg, håper mange flere enn meg får denne reaksjonen. Dette er noe av det beste jeg har sett på en MGP-scene på veldig lenge gitt.

Vilde – Terningkast – 3

Store dramatiske ballader er vel ikke akkurat det vi savner mest i MGP. Da bør med andre ord de som stiller med det virkelig levere varene. Akkurat det føler jeg vel ikke at helt ble gjort her. Litt varierende vokal og en fremføring som kunne hatt litt mer attitude til tider. Alt i alt, her er det mye som kunne vært noen hakk bedre etter min mening.

Liten tvil hvem jeg vil ha videre, men vil det norske folk dele min musikksmak? Svaret på det spørsmålet ble nei, ble ikke overrasket over det, men min favoritt gikk foreløpig ut dessverre.

Northkid – Terningkast – 6

Det er vel liten tvil om at jeg faller veldig lett for melankolske låter. Og her har jeg en ny kjærlighetsaffære på gang. Fremragende vokal, akkurat den rette innlevelse og en fryd å høre på. Skal jeg putte fingeren på noe er det vel at selve opptredenen kunne vært en smule strammere, men vi snakker ikke mange hakk her gitt.

Nok en gang ett rasende festlig pauseinnslag, dette begynner å bli kveldens høydepunkt.

Oda Gondrosen imponerer fortsatt på det vokale området og hun virker vel kanskje ett lite hakk mer selvsikker på scenen. Dog, det er fortsatt noe tamt over dette – jeg beholder terningkast 4.

Vilde føles også en smule mer sikker på scenen. Dog, savner jeg fortsatt den innlevelsen en såpass stor og sterk ballade burde ha, tror vel fortsatt terningkast 3 holder i massevis her.

Har altså Oda som min personlige favoritt her og håper virkelig at hun tar det. Men, det norske folk gjør uansett som de vil og de bestemte at Oda Gondrosen skal til finalen. Jøss, jeg fikk rett for en gangs skyld.

Foto: Julie Naglestad/NRK