13. feb, 2022

Svensk delfinale 2 - 2022

Delfinale 2 i vårt kjære naboland og programlederen har ikke blitt mindre høy på seg selv gitt, men han skal ha for forsøket.

Heldigvis kommer Eva Rydberg og reiser kjerringa, hun er det definitivt liv i fortsatt.

LIAMOO – Terningkast – 5

Litt tam åpning på låten, men den tar seg veldig raskt opp. Det er en nedtonet intensitet som virkelig griper tak i meg. Her er det også masse deilig melankoli som pakkes inn i en ganske så rytmisk melodi. Vokalt sitter det også og her viser svensk TV hvor viktig det er å se ansiktet på den som synger, kan noen i NRK ta notater her.

Lisa Ajax & Niello – Terningkast – 2

Ja, jeg synes nå at det burde være ett minstekrav at man har en slags grei standard på sin vokale kapasitet. Her skuffer den mannlige artisten og av og til føles det som om den kvinnelige artisten blir dratt ned i samme søla. Melodien er grei nok, fremføringen er litt for barnslig er jeg redd. Tviler på at noen bryr seg om det.

Samira Manners – Terningkast – 5

Noe som sjelden slår til er rolige låter som er helt nedpå. Her har vi en artist som har en særegen stemme og som lever seg inn i fremføringen med en stemme som nesten brister, men bare nesten, den holder seg akkurat innenfor. Fikk litt vibber fra stemmen til tyske Lena, men jeg vil nesten si at denne jenta var hakket bedre gitt. Utrolig deilig låt dette.

Alvaro Estrella – Terningkast – 3

Denne karen har vært med før og tja, vokalmessig har det ikke vært mye utvikling. Føler vel ikke det har vært mye utvikling på melodisiden heller. Alt dette føles som en ny oppkoking av reste-middagen fra i går. Han skal få plusspoeng for grei vokal mot slutten og at det var en ganske så fengende låt han fremførte.

Browsing Collection – Terningkast – 5

Rockete jenteband er ikke plagsomt vanlig i dette sirkuset. Å jeg føler vel at det er noe jeg faktisk savner. Selv om vokalisten mangler litt tilstedeværelse på scenen så tas det igjen med masse energi fra de involverte på scenen. Dette svinger det tøft og hardt fra og jeg har lite å utsette på den vokale innsatsen. Det er for lite rock i dette sirkuset definitivt.

John Lundvik – Terningkast – 6

Forrige uke gikk en tidligere vinner rett til finalen. Og han gjør noe så uvanlig som å synge på engelsk. Her pøses det på med tonnevis av melankoli og denne karen vet jo allerede hvordan man skal fremføre låter. Kast inn meget stødig vokal og en rett og slett nydelig låt og jeg er kjøpt og betalt så det holder. Dette var betagende vakkert.

Tone Sekelius – Terningkast – 5

Store kjoler er tingen på andre siden av kjølen også. Litt nedtonet i fargen riktignok, men låten selv er definitivt ikke nedtonet. Den begynner litt rolig, men den blir kjapt en god gammel slager av beste sort. Og en skikkelig slager ødelegges sjelden at ett aldri så lite kjolebytte midt i. Jeg blir i godt humør av slik låter og bra vokal ødelegger heller ikke stemningen.

Denne kvelden var jo, med ett par unntak, faktisk litt en kveld musikalsk sett. Her er det mange låter jeg gjerne ser videre, men jeg kan jo håpe at min favoritt som fikk toppscore fra meg faller i smak hos det svenske folket.

Pauseinnslaget med to stykk Eva blir rett og slett kveldens høydepunkt, de gamle er fortsatt best.

Første finalelåt skal avsløres og det blir LIAMOO, helt greit valg det.

Eva Rydberg som gjesteprogramleder totalt overskygger han som, veldig tydelig blir det i det andre pauseinnslaget. Så kult at slike stjerner hedres.

Forrige uke gikk hele app-avstemmingen i dass, men denne uken virket den.

Så da har man faktisk en avstemming etter at på den gode gamle måten det topplåten får 12 poeng. Litt snålt å ha dette i den delfinale spør du meg, man har jo blitt vant til å det bare utropes vinner så tidlig i denne konkurransen.

Denne avstemming gir en klar seier til John Lundvik så det svenske folk var i grunn enig med meg her og bra er det. At Alvaro og Tone får en ny sjanse er også ganske så greit da, men hadde vel byttet ut Alvaro med Samira, men man kan jo ikke få alt man ønsker her i livet.