19. feb, 2022

Dom over finalen 2022

Endelig er dagen her, det er generalprøve og jeg skal få slippe å se en finale på 65 tommer TV.

Nei, nå er det uendelig med tommers øyesyn og artistene opptrer bare meter fra meg, kan ikke si annet enn at jeg gleder meg.

Bare for noen dager siden slengte NRK inn at man også skulle kunne stemme SMS så mange ganger man ønsker, det er mulig det kan «rote opp» resultatet litt selv, tiden vil vise.

Showet starter med en fremføring av en av de aller nyeste vinnerlåtene fra ESC, prøv å gjett hvilken.

I kjent stil har vi innmarsj av artistene, det er jo tross alt OL-tider, vi skipper dog flagg det er jo bare nordmenn her.

Heldigvis kaster man ikke bort tiden på masse snakk, her er det rett på låtene, det kan vi like.

Melodi 1 – Oda Gondrosen – Terningkast – 3

Det er faktisk er ære å få åpne ett MGP-show og den æren tar Oda imot med stor takk og bravur. Dette er flott og storslagent, men samtidig veldig blodfattig til tider. Synes vel også det skjer for lite i låten og at den blir repetitiv. Vokal høres det greit ut, men sitter i salen og får ikke TV-lyden så der kan jeg bli litt lurt. Uansett, flott åpning på showet.

Melodi 2 – NorthKid – Terningkast – 6

Så til kveldens desiderte beste spa-time. Deilig melankolsk nedtonet og dette bare elsker jeg. Her pøses det på med tonnevis av finnmarsk innlevelse og inderlighet. Synes også at selve akten sitter bedre nå enn da vi så dem første gang. Vokalt er dette også superstødig så dette er karer som garantert sikkert vil synge seg inn i mange sine hjerter.

Melodi 3 – Anna-Lisa Kumoji – Terningkast – 4

Kveldens første gule show, gult er åpenbart kult i MGP også. Og for de som lurer gult er også sjarmerende i alle fall når Anna-Lisa entrer scenen i det. Her er det fullt trøkk nesten fra første tone. Og her spares det ikke på danseføttene heller, de går hele tiden. Vokalt leveres det som vanlig, og denne gangen er det også mer trøkk i fremføringen, her blir det fest,

Melodi 4 – Farida – Terningkast – 6

Vi roer ned og det med en ganske så deilig låt etter min mening. Synes også Farida har lagt inn ett ekstra knepp på fremføringen sin, her er det mer inderlighet og kraft enn forrige gang vi så og hørte henne. Mange får Bond-låt følelser på denne låten og det er jo et kvalitetstegn spør dere meg. Denne låten ble levert farlig bra faktisk.

Melodi 5 – Sofie Fjellvang – Terningkast – 5

Nok en låt med rolig åpning og det er liten tvil om at Sofie har total kontroll på det vokale her. Stemmen hennes er rett og slett glassklar. Som låt er nok dette bidraget litt for ordinært for min smak til at jeg skal ta helt av. Da er det jo superbra at artisten har det i seg å levere sine saker så bra som det gjøres her. Gi den damen en bedre låt ett annet år.

Melodi 6 – Frode – Terningkast – 3

Kveldens mest fengslende fremføring. Men, musikken Frode fremfører er alt annet enn innestengt. Her er det tøff rock som tvinger seg frem blant de mange balladene i år. Som den fremragende vokalisten han er finner man lite å utsett på det området i fremføringen. Utenom dette blir det litt for mørkt og dystert for meg og jeg lar meg ikke helt fenge gitt.

Melodi 7 – Christian Ingebrigtsen – Terningkast – 5

Kveldens største sviske-ballade og frukt, enten tørket eller naturlig er jo noe som kan fenge på mange måter. Dette er melankolsk så det holder og selv med høy sviske-faktor lar jeg meg begeistre av dette. Det er så rett frem enkelt og til tider banalt, men av og til er det enkleste ofte det beste. Vokalt er dette også veldig solid, eneste minus er nok at låten ikke er plagsom original.

Melodi 8 – Maria Mohn – Terningkast – 6

Siste kvalifiserte låt, men tviler sterkt på at Maria ender sist i kveld. Låten åpner akkurat så norsk som en låt kan starte og det er ikke mange takter ut i låten før man skjønner at Maria mener alvor i kveld også. Her er det masse innlevelse og styrken i låten det synges kommer veldig godt frem på scenen, knalltøff fremføring dette. Kan det være at alle gode ting er tre i kveld?

Melodi 9 – Subwoolfer – Terningkast – 6

Kveldens desidert største forhåndsfavoritt. Disse gutta har gjort de nødvendige endringene siden forrige gang vi så den og nå sitter showet virkelig. De som ikke nå har skjønt at gult er kult vil antagelig ikke skjønne det noensinne. Dette er bare så vilt og crazy og man skal virkelig ikke ha sansen for slikt for å vende tommelen ned her. Bittelitt svak vokal trekker litt ned.

Melodi 10 – Elsie Bay – Terningkast – 5

Vi avslutter den musikalske buffeten med en rolig låt, det måtte neste bli slik med det overtall av ballader det var. Selv om låten er kjempefin er jeg vel redd at dette blir for kjedelig for mange. Heldigvis tar låten seg veldig opp mot slutten så ikke vurder tissepause låt. Man vil skjønne hvorfor dette er en av favorittene etter, upåklagelig vokal.

For meg så tror jeg vel at kampen om plassen i gullfinalen muligens vil vinnes av NorthKid og Subwoolfer med Maria Mohn som en sterk utfordrer. Men, i kveld kan alt skje faktisk.

Resten av showet fortelle jeg ikke noe om, noen godbiter må dere vente med å se til showet sendes live.