20. feb, 2022

Svensk delfinale 3 - 2022

Etter tredje delfinale er også svenskene halvveis på sin reise til å finne ett bidrag til Torino.

Som vanlig blir det sist til å velge sitt bidrag blant de nordiske landene, blant dem er det som kjent bare Norge har sin kandidat klar.

Men, det er våre svenske venner det handler om nå og etter litt prat er det rett på låtene.

Melodi 1 – Cazzi Opeia – Terningkast – 5

Her var der masse farger og tyll gitt. Opp i dette er det slengt en jente som har en spesiell jente med en stemme som sliter litt tider, men dog fasinerer mer enn ergrer meg. Låten er en fyrrig liten sak av en låt med litt 80-talls vibber slengt inn i miksen. Fikk såpass stort nostalgi-kick av dette at jeg rett og slett likte dette veldig bra.

Melodi 2 – Lancelot – Terningkast – 4

Ung gutt med sart røst som ikke alltid lyder like rent. Dette er en nedtonet melankolsk låt og burde være noe for meg. Men, her har vi en artist som ikke helt har det som skal til for å levere en slik låt. Det blir for intetsigende det som skjer på scenen og det er sjelden låter reddes av en gitarsolo i denne konkurransen. Men, det er også noe inderlig vakkert langt inne der ett sted.

Melodi 3 – Lisa Miskovsky – Terningkast – 2

Her har vi en låt som har en slags stillferdig intensitet som liksom skal fenge den som hører på. Scenen er gjort om til en T-bane stasjon der de forskjellige reisende gjør sine ting. Sjelden interessant å se på og det er heller dermed ikke denne låten heller. Helt grei vokal til tross, dette oser tissepauselåt og det hjelper ikke med en tonartshöyning.

Melodi 4 – Tribe Friday – Terningkast – 3

Rock av det litt punkete slaget både musikalsk og uttrykksmessig. Slik at er alltid forfriskende, men jeg lar meg nok ikke fenge helt her. Låten blir for intetsigende for meg og selv om gutta på scenen er energiske som bare rakker’n tar jeg ikke av. Vokalt helt greit og jeg skulle vel ønske at det var litt mere sjarmerende og tøffe på scenen slik at de kunne løfte dette nummeret.

Melodi 5 – Faith Kakembo – Terningkast – 5

Allerede fra første tone aner man at dette blir en stor diva-ballade, det skjer nemlig ofte når syngedamen ikler seg lange glitterkjoler. Dette er en inderlig og melankolsk ballade og vokalisten synger stort sett bra, men til tider blir vokalen litt skrikende. Men, superflott å se koristene når låten tross alt har masse av det i seg.

Melodi 6 – Linda Bengtzing – Terningkast – 3

En skikkelig mello-veteran er tilbake med samme opplegget for ente gang. Fargerikt, fartsfylt og bare sånn passe festlig. Dette ble faktisk veldig masete, og all den løpingen blant publikum gjør at vokalen blir anstrengt selv om denne damen stort sett hare bra kontroll på stemmen sin. Av og til løper kanskje tiden fra en artist.

Melodi 7 – Anders Bagge – Terningkast – 5

Godt voksen mann som muligens er mer kjent som synger en passe dramatisk stor låt. Vel, han synger fletta av det fleste denne kvelden Og det trengs siden dette er en låt av anthem-typen som virkelig krever sin vokalist. Det er flott å høre på, men jeg finner artisten skikkelig sjarmløs og han får ikke frem styrken i låten i måten han opptrer, mulig han føler at han ikke trenger det.

Tja, jeg var litt mindre imponert denne uken enn forrige uke, det er Cazzi, Faith og Anders jeg likte best gitt.

Svenskene har valgt å ha medprogramledere som naturligvis må synge, dessverre er det ikke alle av dem som kan synge, men litt moro og skøy kan man likevel gjøre ut av det, kjekt at noen land gjør noen ut av pausenumrene sine og at det er artister som opptrer.

Første finaleartist som ropes opp er Anders Bagge til publikums store gunst og han ble litt rørt gitt.

Andre finale låt og andre-sjansen-låtene finner vi ut av via en god gammeldags avstemming, litt snålt at de drar ut programmet på denne måten, men de som går videre til finalen får altså ikke sunget låten sin på nytt i år.

Uansett, avstemming endte med at Faith gikk til finalen og at Cazzi og Lisa må prøve seg en gang til for å komme seg til finalen.

Bare en uke til så har vi hørt alle årets låter.

Kommentarer

20.02.2022 18:40

Sofia

Bagge, Faith och Lisa var mina favoriter.