6. mar, 2022

Danskene gav oss show

Våre venner litt sør for oss danskene er så greie at de kun har en finale slik at vi slipper alle rundene man må gjennom før finalen slik man har det i for eksempel Norge og Sverige.

Av den grunn har jeg ikke hørt låtene før jeg nå får oppleve dem live direkte fra den danske finalen.

Aner dermed ingenting om hva som venter meg annet enn navn på låt og artist, litt spennende å oppleve vårt kjære sirkus på denne måten.

Mange mener at kun en finale kanskje er det beste da all energi og kostnader kan brukes kun på en kveld i stedet for å spre det utover flere uker.

Som vanlig er scene-designet superlekkert, ikke rart at våre danske venner er kjent for å være sterke på design, dette kan de.

Kvelden åpnes med fjorårets danske representanter og de prøver vel så godt de kan å starte festen uten vel helt å klare det, dog skal danskene ha at de faktisk har orkester som spiller på instrumentene sine på ordentlig.

De to programlederne kaster ikke bort tiden, litt små-prating må til uten at det tidsmessig tar altfor lang tid før første låt starter.

Melodi 1 – Patrick Dorgan – Terningkast – 5

En rolig start på første låt og dette er da ganske så deilig å høre på. Fint at det synges på danske og fint at det leveres med såpass mye inderlighet. Det er melankolsk så det holder og vokalt er det også ganske så stødig. Nå skjer det litt for lite i sangen til at jeg skal bli totalt henført, det er en forløsning her som ikke dukker opp skikkelig.

Melodi 2 – Conf3ssions – Terningkast – 2

Musikken sprites litt opp og vi beveger oss litt inn i det gospelaktige landskapet. Her har vi tre stykker som synger greit, men de mangler da totalt den innlevelsen og sjarmen man burde kunne forvente av dette. Når låten liksom skal ta av blir det veldig mye skrik og tilsvarende lite ull. Dette grenser til skjemmende vokal-onani og slikt klarer jeg ikke altfor mye av.

Melodi 3 – Den Var Engang – Terningkast – 3

Den litt uvanlige duo-varianten far og datter blir vi servert her. Det kan jo være søtt, men her er jeg vel redd det blir mer kleint enn noe annet. En i grunn ganske så søt låt klarer de å kludre til meg til dels litt for dårlig vokal. Sleng inn en uinspirerende fremføring av låten og det blir veldig lite å hente her. Skikkelig trist faktisk, for låten kunne vært en topp opplevelse hvis den bare ble levert skikkelig.

Melodi 4 – Fuld Effekt – Terningkast – 3

Så skal festen endelig ta av skal vi tro disse gutta. Joda det svinger av dette så den lovnaden er holdt. Men, mulig dansk ikke helt er det rette språket å rappe på. Man skjønner knapt nok hva de synger om og det er vel kanskje like greit. Hele fremføringen er ganske så rotete, men de skal få ett lite plusspoeng for at de får salen med seg.

Melodi 5 – Josie Elinor & Jack Warren – Terningkast – 3

En veldig nedpå låt som jeg føler veldig ligner på noen jeg har hørt før. Begge vokalistene er ikke helt stødig vokal, det er noen feilskjær her og der til tider. De velger å starte låten separat og det tar veldig lang tid før de ikke finner sammen til slutt. Underlig staging spør dere meg og for meg blir hele greia ganske så underlig. Nok en gang, synd da låten egentlig har masse potensiale.

Melodi 6 – Morten Filipsen – Terningkast – 4

Så er vi klare for litt slapp disco som jeg vil kalle det. Denne karen prøver i hvert fall med å sjarmere de som ser på, han er faktisk første ut med denne vrien i dag. Vokalt helt greit, men det som ellers skjer på scenen er ganske så amatørmessig. Og hvorfor går artisten kledd i ett «kontorkostyme» når det er en låt om å slå seg løs, ett av livets mysterier dette.

Melodi 7 – Reddi – Terningkast – 4

Jenteband kan være skikkelig kult det. Endelig dukker det opp en vokalist som levere i massevis når det gjelder innlevelse i stemmen. Etter en rolig start på låten tar låten av og blir en tøff rockelåt. Da faller vokalisten litt gjennom og den styrke i stemmen som åpnet låt drukner litt i rocketonene. Deilig at vi får rock, er så altfor lite av det.

Melodi 8 – Juncker – Terningkast – 2

Hele 26 år skal denne artisten ha holdt på. Kjekt for han, det kan umulig være på grunn av sjarmerende fremføringer. Dette var særdeles sjarmløst og på grensen til kjedelig. Det er såpass ille at plystredelene av låtene er høydepunktene i låten. Så skal det vel egentlig ikke være, men slik ble det med denne låten.

Tre låter skal til en gullfinale, dit burde Patrick, Morten og Reddi komme hvis min smak skulle fått telle, men det får den neppe, sjelden disse danskene bryr seg om mine følelser på dette området.

Så velger man å ha ett pauseinnslag der ABBA hylles, slike ting slår sjelden feil og det gjorde det vel ikke denne gang heller.

Synes vel at denne pratesekvensen ble litt vel lang, må man virkelig bruke så lang tid på at deltagerne i gullfinalen skal avsløres.

De som går til finalen ble: Conf3ssions, Reddi og Josie & Jack, da fikk jeg i hvert fall med en låt jeg likte skikkelig godt.

Conf3ssions har jeg skjønt er de store favorittene til å vinne, ganske så uforståelig for meg, dette er glatt og intetsigende så det holder.

Reddi redder denne gullfinalen for meg. Her får man to låter for prisen av en. Liker nok den rolige delen noen hakk bedre enn den rockete delen, men alt i alt en kul låt.

Josie & Jack har en nydelig låt og jeg prøver å tilpasse meg fremføringen der de to artistene har minimalt med samspill på scenen. Tror faktisk at jeg nå liker denne låten best av de tre i gullfinalen.

Det ble en passe super-tett avstemming og det endte med at jentegruppe Reddi vant, i år stiller våre danske venner med en skikkelig udansk låt, det kan man like.