7. mar, 2022

Svensk delfinale 5 - 2022

Midt oppe i all galskapen i verden er det faktisk kjekt med de lysglimtene vår kjære konkurranse gir oss, denne ganger representer med åtte svenske låter som kjemper om de fire siste finaleplassene.

Kvelden starter med noen helter fra tidlig 90-tall, Arvingarna, de holder fortsatt koken og de får litt liv i publikum også.

Kjappe grei innledning av programlederne så det er rett på låtene.

Semifinale del 1

Melodi 1 – Tone Sekelius – Terningkast – 5

Det er noe med god gammeldags slager der de viktige ingrediensene vind-maskin og avrivning av klær er slengt med i miksen. Når man i tillegg har en artist som kan synge og samme artist har den rette diva-innstillingen kan man ikke annet enn å like det. Joda det er minimalt originalt, men man trenger da ikke finne opp kruttet hver gang.

Melodi 2 – Alvaro Estrella – Terningkast – 4

Mulig denne karen leser bloggen min, for i denne fremføringen var det mer fyr og flamme i det som skjer på scenen. Vokalt sitter det også mye bedre og nå sjarmerer denne karen inn i kamera også. Heftige rytmer til å være våre svenske venner, men om det er slik varme man virkelig ønsker seg er jeg ikke så sikker på, man har liksom hørt dette før.

Melodi 3 – Danne Stråhed – Terningkast – 3

Det fortsettes med litt eksotiske rytmer sunget på bred svensk dialekt. Litt krasj vil du kanskje tenke og det er det vel i grunn. Dette er slappe greier og denne festen er vel noe man fort hadde gått fra hvis man hadde stukket innom. Vokalt er det helt greit, men som en del andre låter har man gått opp for tekst og bare halla-baller seg til en tekst.

Melodi 4 – Anna Bergendahl – Terningkast – 3

Kanskje litt uventet måtte denne jenta opptre denne helgen. Mange hadde nok sett for seg at denne tidligere ESC-deltageren skulle ta seg direkte til finalen. Denne låten som jeg finner ganske så intetsigende og bråkete blir fremført med bravur. Sterk vokal med en særpreget stemme trekker opp, men utenom det finner jeg lite å glede meg over her.

Jeg vil altså ha med meg Tone og Alvaro til finalen, men jeg fikk bare viljen min halvveis, ikke overraskende fikk Anna seg turen til finalen sammen med Tone.

Semifinale del 2

Melodi 1 – Theoz – Terningkast – 5

Fresh og funky gutt dette. Litt shaky vokal til tider overskygges av ett berg av sjarm som nok går hjem i mange tusen hjem. Deilig med en låt som svinger så mye og som har så mye livsglede i seg, jeg klarer ikke å la foten sitte stille og jeg får ett smil om munnen av slik musikk rett og slett. Dette er en energidrikk servert på musikalsk vis.

Melodi 2 – Lisa Miskovsky – Terningkast – 2

Så en låt av det intense slaget, men intensiteten til tross det skjer fint lite i låten. Det skapes en stemning som man nesten må fanges inn i skal man like slikt. Der gjør nå engang ikke jeg så dette blir tre lange minutter for meg. Jeg gir dog plusspoeng for fiLn vokal og ett meget godt forsøk på å gjøre slike låter severdig på TV. Akkurat det lykkes man med, det skal de ha.

Melodi 3 - Lillasyster - Terningkast - 5

Så skal det rockes og kveldens tøffeste gutter tar scenen. Det er så deilig med skikkelig rock opp i alt denne familievennlige musikken. Tøff vokalist med tøff vokal trekker også opp, min indre rockegutt stortrives akkurat nå. Kunne vel ønsket meg litt pyro for å sprite opp sceneshowet, men de fire gutta på scenen hadde i grunn mye sprut i seg dem.

Melodi 4 – Cazzi Opeia – Terningkast – 3

Kan ikke klage på mangel av fargerike klær her. Litt sær vokal her som jeg sliter litt med å bestemme meg for om jeg liker eller ikke. Ender vel med at jeg liker den sånn passe, dog er det noen feilskjær ute og går av og til. Det er tonnevis med 80-talls vibber i selve låten, det trekker litt opp, men alt i alt er jeg vel ikke veldig overbevist her.

Fra denne delen av showet er det gutta jeg vil ha meg videre, men jeg får vel neppe viljen min her. Vel, 50% uttelling er ikke dårlig, Theoz fikk finaleplass sammen med Cazzi og det kan jeg leve med.

Da er alle 12 låter klare for den svenske finalen og en ting er sikkert det blir en knall finale neste helg.