1. jun, 2022

Hvorfor kom Slovenia på 40.plass i ESC-2022?

Da er det på tide å gå gjennom alle de låtene som deltok i årets arrangement og komme med en begrunnelse på hvorfor de endte der de gjorde på resultatlisten.

De som er i finalen er grei å rangere, de som ikke var så heldig å komme seg dit plasserer jeg eter det antall poeng de fikk i den semifinalen den deltok i, joda jeg vet at det var ett land mer i den ene semifinalen så man får ta resultatlisten etter finale-landene med en liten klype salt.

Dermed ble det altså våre slovenske venner i gruppen LPS som får den tvilsomme æren av å ende sist i år.

Kun 15 poeng fikk de samlet sammen og hele 13 av disse kom fra nabolandet Kroatia så noe godt kommer det altså ut av godt naboskap.

LPS som står for Last Pizza Slice kan nå også stå for Last Placed Song og man må vel si at akkurat denne sisteplassen hadde mange forutsett.

Tenårings-bandet bestående av Filip, Gasper, Mark, Zala og Ziga og de skal ha allerede ha opptrådd på mange festivaler og konserter.

Mye mulig det for det vi så på TV lignet mest på noen man gjøre på en konsert-scene og ikke hva man gjør i en TV-sending.

Jeg tviler ikke ett sekund på at disse gutta helt sikkert har masse sjarme, men den holdt de godt skjult store deler av fremføringen.

Nå skal det sies at de løsnet litt på snippen i selve semifinalen og skjerpet seg en smule slik at fremføringen deres ble sånn passe Tv-vennlig.

Men, alt i alt tror jeg nok de fleste som så på fant dette temmelig sjarmløst og musikken passe intetsigende.

Med andre ord også låter med ganske mye futt og fart i kan fort ende opp i kjedelighets-gjørma og der endte disse gutta.

Man burde kanskje satset på noen med litt mer TV-erfaring, men hvis jeg ikke husker feil var maksimums-alderen for deltagelse i den slovenske finalen 30 år, mulig den regelen bør lempes på der.

Siden semifinalene ble innført i 2004 har Slovenia bare kvalifisert seg til finalen 6 ganger, mulig de bør gå litt i seg selv og finne andre formler for hvilke låter og artister som skal få seg en tur utenlands neste år, de kaver litt i ESC-sammenheng kan man si.