7. okt, 2022

Nesten til topps - 2000

Da vi entret ett nytt årtusen entret vi samtidig en ny tidsepoke i vår kjære konkurransen.

Frem til da hadde resultatlisten vært dominert av vestlige land, men dette skulle det nå bli en endring på.

Mer og mer skjønte TV-stasjonene at skulle det bli resultater måtte det brukes mer og mer energi på den visuelle delen av låten.

Nå skal jeg ikke beskylde russiske Alsou for å ha startet dette, men sammen med to kjekke dansere klatret hun helt opp på andre plass i år 2000.

Dog var det hele 40 poeng opp til to voksne karer fra Danmark som bare stod der med gitarene sine og selv om Russland sendte inn klage på det faktum at disse gutta hadde brukt vocoder på scenen så ble ikke den klagen tatt til følge.

Ned til Latvia på tredjeplass var det 19 poeng som dette landets første sølvplass var det liten tvil om.

Låten «Solo» som Alsou sang var også en tidlig versjon av det faktum mange deltagerland bruker seg av nå, nemlig å «kjøpe» en låt av komponister/tekstforfattere som ikke er fra landet sanger deltar for.

Her var altså en god plassering mye viktigere enn at det var noe hjemmesnekret om dere skjønner tegningen.

Alsou sitt fulle navn er Alsou Ralifovna Abramova og hun har tre barn leser jeg meg til.

Etter sin ESC-suksess har Alsou prøvd veldig hardt å få til en internasjonale karriere, men det har på en måte aldri villet seg slik.

Det har endt med veldig moderat suksess, dog har hun hatt større suksess i hjemlandet.

Vi så henne også som en av vertene under ESC-finalen i 2009 og hun fikk dermed gratulere Alexander Rybak med seieren på scenen i Moskva.

Og med nåtidens situasjon tror jeg nok at det ikke blir med flere gjensyn på ESC-scenen for denne damen selv om hun har en aktiv musikk-kariere.