26. okt, 2022

Nesten til topps - 2019

Noen ganger bare føler man at noen land har noe på gang og at man bare venter på at gullplassen skal bli deres.

Således var det vel så passe på sin plass at våre italienske venner inntok andreplassen i 2019 som vi snakker om i dag.

De hadde riktignok 26 poeng opp til den nederlandske seierherren, men det var Mahmood som fikk publikum med seg i salen.

Kanskje ikke så rart all den tid han nærmest oppfordret publikum til å klappe i denne ganske så dansbare låten om penger intet mindre.

Litt som pussig sånn i ettertid kan det virke som om de rolige låtene og de mer raske låtene kom annenhver gang øverst på resultatlisten.

Uansett hadde låten «Soldi» 102 poeng ned til tredjeplassen så veldig trygg andreplass dette, muligens den tryggeste poengmessig av dem alle.

Da det dette året var passe stor uenighet mellom jury og televoting gjorde dette at Italias henholdsvis fjerdeplass hos jury og tredjeplass i telefon-avstemmingen likevel gav dem sølvplassen totalt.

Den bør nevnes at vinneren heller ikke vant noen av avstemmingene dette året.

Alessandro Mahmoud som artisten egentlig heter startet sin karriere i 2012 ved å delta i den italienske versjonen av X-faktor, dette førte til at han gav ut sin første singel i 2013.

Han forsøkte seg for første gang i San Remo-festivalen i 2016, men det var altså først i 2019 at deltagelse der skulle føre til stor suksess.

Vi husker også godt at han samme med Blanco vant den festivalen som sender artister til ESC og på dette forsøket kom han som duettpartner på 6.plass.

Vi ser han gjerne igjen i vår kjære konkurransen vil jeg tro, ett eneste råd i så fall ville være å finne å synge alene eller finne en partner som gidder synge rent.