2. jan, 2017

Umenneskelig press

Journalister er kjent for å grave dypt i godteskåla med STORE ord når ting skal beskrives.

På årets første dag fikk Norge sin første av sikkert mange suksesser med ski på bena. Daniel-Andre Tande satt alene oppe og skulle hoppe som siste mann all den tid han gjorde det best i første omgang. Og det var ifølge den ellers så emeninte sportsreporteren Karin Marie Ellefsen en umenneskelig påkjenning of press for han. Stakkars liksom.....

Joda, som toppidrettsutøver er det å ha kontroll på den mentale biten at utførelse av sporten sin viktig det, men et umenneskelig press?

Han holdt hodet klart og seilte ned til seier i rennet, men hva hadde skjedd hvis han hadde sviktet? Jeg tviler på at treneren hans hadde kommet på sletta og rundjult han og at hans engasjerte mor hadde avvist morskapet sitt og kalt han er mega-taper. Tror vel begge hadde trøstet han og sagt bedre lykke neste gang.

Umenneskelig press er bl.annet å leve med en voldelig partner eller som mange i Syria er nå, fanget i en krigssone. Det finnes flere eksempler på umenneskelig press, men å være toppidrettsutøver er ikke det.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden