2. jul, 2017

Dag 1 sykkeltur - How low can you go

Etter en dag som turist i Paris var alt klart for første etappe. Vi startet fra hotellet og skulle rote oss ned til Notre Dame der turen hadde sin offisielle start. Vi fikk syklene og en kort introduksjon fra Matteo som ikke virket å like jobben sin altfor mye. Det skortet en smule på entusiasme i den karen gitt.

Uansett dette hadde vi gjort før så vi hev oss på sykkelen og satt av gårde. Vi hadde ikke syklet lenge før vi ante at vi muligens ikke fulgte ruten. På med kartet på mobilen for å korrigere oss inn på ruta igjen. Vel tilbake på rett spor kom vi oss greit til Notre Dame og fra der var det bare å følge Seinen til Eiffeltårnet. Det krysset vi brua og kronglet oss opp en aveny til Triumf-buen. Der vendte vi ryggen til Paris og dro på det som skulle vise seg å bli et tur utenfor allfarvei. 

På de neste 5 milene var vi snarlig innom ett lite bysenter.  Ellers syklet vi langs Seinen eller inne i skauen. Så det var ikke så mye å oppleve i grunn. Elvebredden langs Seinen er i grunn ganske så kjedelig. Da vi startet kjøpte vi litt å drikke, altfor lite viste det seg. Og mat hadde vi ikke, men fikk kjøpt noen nektariner og noen tørre kjeks. Og med en temperatur på rundt 25 grader så ble vi passe fort en smule dehydrert og da blir lunta en smule kortere enn vanlig. Heldigvis klarte vi å være rimelig siviliserte mot hverandre så da vi endelig så en McDonalds på veien var det i grunn ett ganske enkelt valg, vi måtte ha noe fast føde innabords. Det lå en asiatisk restaurant ved siden av, men her var det snakk om å få føde i kroppen så fort som mulig og da er man ikke kresen.

Med masse nye kalorier i kroppen var den siste milen til det første stoppestedet Cergy en ganske behagelig opplevelse.Vi hadde egentlig bestemt oss for å stoppe og se på severdigheter på veien, men lavt blodsukker får ta skylden for at det slottet vi så i Maisons-Laffitte ble fort og gærnt kjørt forbi. Vi gir også blodsukkeret skylden i at vi ett par ganger var en god smule ute av ruten vår, men en kjapp tur innom kartfunksjonen på mobilen fikk oss på rett vei til slutt. Den ene gangen kjørte vi feil i et kryss og var virkelig på ville veier, men når verken kartet eller den veibeskrivelsen vi har med oss stemte med virkeligheten skjønte fant vi etter hvert ut at vi måtte snu 180 grader og komme oss rett vei. 

Siden vi startet på en søndag var veldig mye stengt, men i morgen skal vi bunkre bedre opp med ting som holder blodsukkeret oppe.  Og det har uansett vært en fin dag på sykkelen.Og Cergy var en fin liten by med egen havn langs elva der vi spiste middag.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden