3. jul, 2017

Dag 2 sykkeltur - På tur i matfatet

Etter en god natt søvn var det på tide å forlate Cergy og sette kursen mot Gisors som en gang i verden har vært en grenseby. Her har grensen mellom Frankrike og England gått og går man enda lengre tilbake i tid regjerte også vikingene her. Dette er ett fruktbart jordbruksområde så vi vurderte å kreve dette tilbake, men da alt er stengt mellom 12 og 15 her og vi kom til Gisors da var øyensynlig ikke det kontoret som ville ha behandlet en slik søknad åpen uansett, så vi droppet det.

Vi startet i god stil fra Cergy og noe av det første vi opplevde var en kul rødmalt bro over en elv og på den innsjøen som elva kom fra hadde de puttet en pyramide, en smule malplassert. I den første byen vi kom til Cergy-le-Haut bunkret vi opp med drikke og mat så vi gikk ikke på samme smellen som dagen før.  Straks ute av den byen begynte vi å sykle forbi endeløse rekker med jordbruksarealet. Første innhøsting av korn var rett rundt hjørnet. Det var vel ikke så lenge før maisen ville få samme skjebne. Sukkerertene var straks klare de også. I tillegg var det vekster vi ikke helt viste hva var. Uansett, ett veldig frodig område virket det som. 

Vi passerte mange landsbyer, men rundt 30 plussgrader gjorde at de fleste åpenbart holds seg innendørs. For det var ikke mange menneskene vi så på veien, dog syklet vi stort sett på sykkelstier så kanskje ikke så rart. Noe som skuffer oss er at det er veldig få spisesteder å stoppe ved. Det eneste restauranten vi så på 6 mil som var åpen var ved ett slott som var eid av en golfklubb. Der ante vi at shorts og singlet ikke var helt innenfor klesmessig så vi prøvde ikke engang å gå inn. Dette slottet het Villarceaux og selve slottet var stengt siden det var mandag. Det var også Maison du Marc som var innom slotts-kategorien det også. 

En liten korreksjon, vi fant en restaurant som var åpen. Vi parkerte og låste syklene og plasserte dem akkurat der eieren av restauranten sa vi skulle. Men, da vi kom inn var den håndskrevne menyen på veggen utenfor noe ett filmselskap hadde brukt til ett opptak, så dette var bare en bar. 

Da vi kom frem til Gisors var dette en passe stor by med ganske mange butikker og til og med marked på den mandagen vi var der. Her må vi vel få OK mat tenkte vi, men den eneste bra restauranten måtte jo være ekstraordinært stengt akkurat den  dagen vi var der og vi endte opp med å spise indisk mat. Vel, mat er mat og indisk er godt det. 

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden