5. jul, 2017

Dag 4 sykkeltur - En tur i det grønne

Den ruten vi følger er egentlig en gammel jernbane fra Dieppe til Paris som man brukte i gamle dager for de som kom med båt fra England og gikk i land i Dieppe. Da tunneler og bilkjøring ble mer vanlig ble jernbanen nedlagt og det ble lagd en sykkelvei i stede. Og for er sykkelvei, stort sett bare asfalt og veldig godt merket. Og selv kantene på sykkelveiene blir klippet og holdt nede, så ingenting å klage på her. Dagens tur gikk veldig mye gjennom skogsområdet så man fikk jo se noen harer og masse fugleliv på veien. Men, kjøre gjennom skog i 4 timer blir jo en smule kjedelig til slutt. Og når det er bortimot umulig å finne en kafe som er åpen så blir deg lite man kan finne på langs veien. Og det eneste slottet vi reiste forbi var naturligvis stengt akkurat når vi var der. 

Da vi startet i Forges-les-Eaux var det ganske grått og rimelig frisk temperatur. Det kom etterhvert noen regndråper, men skikkelig regn vil jeg ikke kalle det. Dagens tur var stort sett bare rett bort eller slak nedoverbakke så veldig grei å sykle. Fra sykkelen ser man mangt. De stedene vi sykler gjennom boligstrøk ser vi alt fra de som har klippet hekken så sylskarpt at man må ha millimetermål for å finne avvik til de som lar hagen gro litt mere etter fritt frem for de plantene som vokser fortest-prinsippet. Alt har sin sjarm. 

Dagen arkitektoniske høydepunkt var som tidligere sagt slottet Chateau de Mesniers-en-Bray, men som vanlig på denne turen var det stengt.  Det lignet på noe Askepott kunne han bodd i, men nå var det landbruksskole. Etter nok en skuffelse på å bare få se attraksjoner fra utsiden ville vi gjerne ta ett kafe-besøk. Men, etter å ha prøvd å finne to av de kafeene som var anbefalt i tur-boken vår gav vi opp og spiste en pose nøtter og rosiner vi hadde i reserve. Like godt det. Og vi bestemte oss for å sette kursen direkte mot Dieppe. Solen tittet frem da vi nærmet oss så vi var fremme fire timer før vi skulle være på fergekaien. Og der var det kafeer og restauranter til gangs.

Dieppe var en flott havneby med mange butikker og andre steder der man kunne kvitte seg med penger. Vi fikk tid til litt sightseeing og kan melde om at byen har en flott steinstrand som sikker er fylt opp på varme dager. Og det er ikke bare Dover som har hvite klipper, det finnes i Dieppe også. 

Grunnet lavt tidevann ble båtturen til Newhaven i Storbritannia en time forsinket pluss at seilasen også ble en time lengre, forstå den som kan. Når vi kom i land ble det å sykle en drøy kilometer til hotellet og så ble det rett i sengs. Og i morgen må vi huske at det kjører på "gal" side av veien.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden