7. jul, 2017

Dag 6 sykkeltur - Fra land til by

Så var vi klare for siste dag på sykkelen. En dag som skulle opp ved selveste Big Ben. Første del var 12 kilometer på sykkelen var fra East Grinstead til Crawley hvor fra vi skulle ta en halv times togtur. Og for de som ikke vet det, Crawley er hjembyen til flyplassen Gatwick. På turen dit syklet vi nok en gang gjennom masse skog som var tildels overgrodd så vi fikk egentlig se lite av landskapet. Men, det lille vi så var pent.

Togturen endte i Coulsdon som ligger bare 3 mil sør om London Sentrum. Nok en gang fikk vi se masse skog og jorder, men det ble mer og mer bebyggelse jo nærmere vi kom London. Og deler av turen gikk langs elven Wandle. Det er helt klart at de som er ansvarlig for disse nasjonale sykkelstiene i Storbritannia burde ta seg en studietur til Frankrike. Noen steder var det så overgrodd at man måtte gå av sykkelen og nærmest krype under vegetasjonen for å komme frem. Men, frem kom vi. Det skal mere til enn noen lavt-hengende vegetasjon for å stoppe oss.

Det var overraskende landlig helt til vi var en mil unna målet vårt i London sentrum. Vi tok en iskrem-rast før vi satte i gang med den siste milen og da måtte vi kjøre i gatene sammen med biler, busser og andre kjøretøy. Det gikk i grunn veldig greit, nå var det å kjøre på venstresiden kommet på plass i hodet og man syklet rundt i denne storbyen som om man ikke hadde gjort noe annet. Dog var det litt skummelt når en 2-etasjes buss sneide rett forbi deg på gata. Uansett var det en lettelse når man så Big Ben i det fjerne og viste at målet var nådd. Vel fremme ved Big Ben måtte man jo ta en  selfie med det selvsamme bygg i bakgrunnen før man syklet over Westminster Brigde og var fremme ved det siste hotellet man skulle overnatte på. Resten av gjengen som var på samme tur som oss kom ikke lenge etter oss så det var en fornøyd gjeng som leverte syklene tilbake til Matteo som måtte reise tilbake til Paris påfølgende dag og starte turen på nytt. På denne turen hadde han 9 stykker med seg, på neste tur skulle han ha 45 stykker med seg. Det blir mye bagasje for han å frakte.

Alt i alt var dette en veldig fin tur, selv om det ble litt for mye kjøring i skogen for vår smak. Neste gang tror jeg vi satser på en tur langs en kyst, straks mere å se på der. Og det blir med samme reisefølge som denne gang, jeg har verdens beste reisepartner. Og takk til dere som har giddet å lese dette.

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden