Mangt og mye om Grand Prix og Eurovision

18. des, 2017

Etter tre resultatmessig gode år internasjonalt overtok munnrappe Jan Fredrik Karlsen det musikalske ansvaret og nå skulle det virkelig bli sving på sakene. Det var schwung over den norske finalen, men da vi kom til Stockholm var all schwungen oppbrukt dessverre.

Det var mange sterke låter dette året og av disse klarer jeg ikke å la være å ønske at The Hungry Hearts får en ny sjanse på Grand Prix-scenen. Nå er jeg venn på Facebook med lederen av denne gruppen og vet at det er også deres høyeste ønske å få prøvd seg igjen. De har til og med sendt låter til andre nasjonale uttakinger.

Siden 2016 har The Hungry Hearts opptrådd på mange festivaler, gitt ut album og gleder publikum med utgivelse av stadig nye låter. Blir en Grand Prix-låt den neste?

15. des, 2017

2015 var ett jubileumsår på mange måter. 55 år siden første norske deltagelse og 30 år siden vår første seier. Dette var delvis gjennomgangstonen i årets show, der også kringkastingsorkesteret var på plass og vi var tilbake til en stor enkeltstående finale.

Med unntak av Bettan og Tor E. var det ikke plagsomt mye kjendisfaktor å snakke om, men det var dog noen vinnere av TV-2-sendte konkurranser som prøvde seg. Den jeg ønsker en gjensyn og gjenhør med er Marie Klåpbakken. En artist som gir oss behagelig musikk med helt tydelige norske røtter.

Marie jobber fortsatt med musikk, mest som en del av band som backer andre artister. Vi har sett henne mye i bandet som spiller i TV2-programmet «Hver Gang Vi Møtes». Men, nå vil vi møte henne på en Grand Prix-scene i stedet.

13. des, 2017

I 2014 valgte NRK å skrape del-finale-turneen rundt omkring i Norge og i stedet komprimere det hele med 3 sendinger samme helgen fra Oslo. Men en liten sal med masse tomme seter og i grunn masse kritikk fra pressen ble det heldigvis med dette forsøket. Og siden har vi bare hatt en finale. Og i grunn like greit det, så mange gode låter er det ikke så lett å få samlet sammen.

Ganske så lav kjendis-faktor var det også, men de få som faktisk var kjent klarte å komme seg til finalen. Derifra er det vel Mo jeg ønsker skal prøve seg på nytt. Trivelig kar og en flott artist som har den rette innstillingen til det med å være med i en slik konkurranse.

Siden da har Mo opptrådd blant annet på Idrettsgallaen så det er tydelig at konkurranser er noen han liker, så kom tilbake til den beste av dem alle MGP da.

11. des, 2017

Etter tre magre år resultatmessig i den internasjonale finalen fikk endelig Margaret Berger oss på en flott 4.plass i den internasjonale finalen og alle hjerter gledet seg.

2013 var første året for den nye musikalske ansvarlige Vivi Stenberg og hun hadde klart å få sammen et flott liste artister og låter og i finalen var det en flott sammensetning av kjente artister og spennende nykommere. Og ikke minst, Alexander Rybak var tilbake som komponist. Og han fikk låten sin helt til gullfinalen. Dog, den artisten jeg gjerne vi se igjen er Adelen. Hun serverte oss låten «Bombo» og fikk i retur en andreplass + en hit som holdt seg 3 uker på førsteplassen på VG-lista.

Siden den gang har Adelen fortsatt med musikk og også danset seg inn i manges hjerter med seieren i «Skal Vi Danse» i 2015. Hun var vel ikke helt ferdig utviklet som sanger i 2013, men nå har hun fått såpass mange år på artistbaken så det burde være i orden til en eventuell ny opptreden i MGP.

8. des, 2017

Nok en gang valgte vi nordmenn å sende en for mange eksotisk låt hørt med norske ører. Vi klarte så vidt å kreke oss til finalen i Baku, men endte på siste plass der.

Artisten Nora Foss Al-Jabri har eksotisk nok bakgrunn hun også, men låten var vel mer tradisjonell. Og fremført på en fremragende måte.

Nora vant i 2014 NRK-konkurransen Stjernekamp, men nå er det vel på tide at hun nok en gang prøver seg i dronningen av musikk-konkurranser i Norge.